Geçtiğimiz günlerde göreve başlayan ve kısa sürede Yalova’ya adapte olan Sayın Valimiz Hülya Kaya hanımefendiyi ziyaret ettik bu hafta. Kendisiyle Yalova’ya dair önemli paylaşımlarda bulunduk. Halkçı yaklaşımları sayesinde Yalova halkı tarafından kendileri çok çabuk kabul gördüler. Sanki yıllardır Yalova’daymış gibiler.

Kendisiyle birçok konuda paylaşımda bulunduk. Bunlardan bir taneside turizmdi. Kendisi hafta sonlarını Yalova’yı tanımaya ayırıyor ve kentimizin önemli yerlerini gezip ziyaret ediyor. Takip ettiğim kadarıyla da geçtiğimiz hafta kent ormanı, dipsiz göl, yayla kısacası yeşil mavi yol güzergahında incelemelerde bulundu.

Yeşil mavi yol Yalova’yı bir ucundan diğer ucuna köyler üzerinden bağlayan bir hat. Dönemin Valisi Sayın Yusuf Erbay’ın büyük önem verdiği ve Yalova turizmine katkısı olacağını hiç şüphemizin olmadığı bir proje. Ancak Yusuf Erbay sonrasında yeşil mavi yol hak ettiği hizmeti ve değeri pek görmedi. Bu projenin yeniden canlandırılması, tanıtımın yapılarak günü birlik turizme yeniden kazandırılması önemli bir iş olur. Sayın Valimizin bu yönde çalışmalar yapacağını kendisiyle yapmış olduğumuz sohbette gözlemledim.

Yalova, ne yazık ki geride kalan uzunca bir süreçte hak ettiği bir yönetimi görmedi. Daha çok siyasetle uğraşan bir anlayışla yönetildi. Artık o sürecin geride kaldığına inanıyorum.

Yeni sayfa açma ve Yalova’yı yeniden ayağa kaldırma vakti umarım gelmiştir. Bunun içinde yeşil mavi yol ilk adım olabilir.

Sayın Valimize bu vesileyle bir kez daha görevlerinde başarılar diliyorum.