31 Mart seçimleri siyasette yeni bir dönemin başlangıcı oldu. İktidar elindeki belediyeleri tek tek muhalefete kaptırınca aklına biranda tasarruf yapmak geldi. 

Yıllardır muhalefet sarayın giderleri üzerinden örnekler vererek iktidara yüklense de aldığı tek cevap itibardan tasarruf olmaz oluyordu. 5’li çete parasına para katarken, ülkenin ekonomisi dip yaparken tasarrufun t’sini ağzına almayan iktidar yerel seçimler sonrasında adeta vahi gelmişcesine aklına tasarrufu getiri verdi. Öyle sert kararlar alındı ki %75’in altında kalan yatırımlar bile durduruldu. Yani bugüne kadar büyük ölçüde kaynaklar harcanarak yapılan işler atıl hale getirildi. O işlerden biri de Yalova’nın trafik sorununu neredeyse tamamen çözecek olan Güney Çevre Yolu Projesi.

Hepimizin malumu Yalova’nın bugün en büyük sıkıntısı trafik. Yoldan 10 kişiyi çevirip sorsanız 9 tanesi trafik der. Trafik öyle bir noktaya gelmiş durumdaki Vega AVM’de Cumhuriyet Meydanına gitmeniz 45 dakika sürüyor. Hal böyle olunca Güney Çevre Yolu, trafik karmaşasının çözümünün olmazsa olmazı oluyor. Ama maalesef yapamıyoruz. Neden? Tasarruf tedbirleri var. 

AKP’nin iktidar olduğu günden beri 2 vekil varken 1 tanesi 3 vekil olduğunda 2 tanesi AKP’den seçilmekte. Güney Çevre Yolu projesi bugünün konusu değil. 15 yılı aşkın süredir gündemde. Hatırlar mısınız 400 yataklı hastanenin temel atışma hikayesi de aynı böyle yıllarca sürmüştü. Çevre Yolununda durumu aynı öyle. Yerelde her seçim kaybedildiğinde AKP faturayı Yalova halkına kesmeye çalışıyor. Yalova halkıda hiçbir zaman boyun eğmeyerek cevabını sandıkta veriyor. 2 vekilde ne yazık ki kaybeden Yalova bu işte bir terslik var demiyor.

31 Mart’ta seçimi kaybeden AKP cezayı belediyeler üzerinden vatandaşa kesti. Yalova’nın payına da Güney Çevre Yolu düştü. Yalovalılar dört gözle yolun yapımını beklerken itibardan tasarruf etmeyenler çevre yolundan tasarruf ettiler. 

Yolda ilerlerken trafikteki araçlarda çalan tek bir parça duyarsanız şaşırmayın oda Çile Bülbülüm Çileeee…