Bazı değerler vardır ve her şeyin üzerindedir. Ne siyasete değişilir ne de para pulla değeri ölçülür. Taraftarların değimiyle “Küçük şehrin büyük hikayesidir Yalovaspor.” 1990’lı yıllarda birçok büyükşehir takımının korkulu rüyasıydı Yalova. Az öncede söylediğim gibi siyaset üstü olması gerekirken bizim dönemimizden önce ve bizden sonra sıkça siyasete alet edildi. Bu hafta başında Yalova Belediyesi’nin gündeminde borç ve Yalovaspor tesislerinin borca karşılık verilmesi vardı. Gündeme dahi alınmasını yanlış bulduğum bu konuyu köşeme taşımak istedim bu hafta.

Yerel seçimler sonrasında yazdığım birkaç yazımda seçim mağlubiyetini hazmedemeyenlerin belediyeleri köşeye sıkıştırmak için bir takım yollara başvuracağını söylemiştim. Bazı yanlış kararları da gündeme alıp buradan uyarılarda bulunmuştum. Ülkece ekonomik olarak zor günler geçiriyoruz. Emekli de mağdur, çalışan da mağdur. Hal böyle olunca hükümet kaynak arayışı içinde. Hem çözüm olarak bu yol tercih edildi hem de bu yolla seçimin rövanşı olarak bakılıp belediyeler devlete olan borçlar nedeniyle köşeye sıkıştırılmaya başlandı. Belediyelerde doğru ya da yanlış bakmaksızın bir şekilde bu işten sıyrılmak adına kararlar almaya başladı. Yalova’da son alınan karar ise borçlara karşılık Yalovaspor tesislerinin bulunduğu arazinin verilmesi oldu. Belki köşeye sıkışan yönetim bunu bir çözüm olarak görmüş olabilir. Ama bu karar hem Yalovaspor için hem de Yalova’nın geleceği için yanlış bir karar.

Yalovaspor bu kentin marka değerlerinden bir tanesi. Ona sahip çıkmak bu şehirde yaşayan her bireyin görevi. Yalovaspor’u destekleyip güçlendirilmek, basamakları hızlıca çıkıp hak ettiği yere gelmesini sağlamak için çalışmak gerekirken, Yalovaspor’un tesislerini bir başka kuruma vererek, Yalovaspor’un gündemini başka bir yere çekmek çok büyük saçmalık. Yönetimin yapması gereken kurumların kısır çekişmelerinin arasında çözüm aramak değil, sportif anlamda başarılara nasıl imza atılması gerektiğini planlamak. Yönetim gücünü bu alanda kullanmamalı. Hedefinde 3. Lig olmalı.

Bu konunun meclis gündemine dahi gelmesini doğru bulmuyorum. Kaldı ki o alan Yalova’nın en değerli alanlarından bir tanesi yok yere heba edilmemeli. Bizim görev yaptığımız 2014-2020 döneminden öncede bu alan siyaseten kullanıldı. Bizden sonrada bu alanda planlamalar yapılmaya çalışıldı. Biz görev yaptığımız sürece burası Yalovaspor’undur dedik. Hem Yalovaspor’u hem de tüm amatör kulüplerimizi destekledik. Belediyenin yanı sıra şahsım olarak da her zaman Yalovaspor’un ve amatör sporların yanında oldum.

Yangından kaçarken doluya tutulmak tam anlamıyla da bu oluyor. Zamanında AKP’li meclis üyeleri çoğunlukta olduğu için ayağımıza gelen fırsatı ret oyu vererek teptikleri için bugün Yalova bu borçları konuşuyor. Yaklaşık 4 yıl görev yaptılar o zaman bu borçları ağzına almayanlar şimdi sırf siyaset uğruna gözünü gençlerin spor yaptığı alanlara dikmiş durumda. Maalesef mevcut yönetimde şu an panikle hükümetin politikalarına çanak tutmakta.

Yakında mahalle aralarındaki çocuk parklarına da göz dikerlerse şaşırmayın! Belediye yönetimi bu kararı acilen yeniden gözden geçirmeli ve bu karardan dönmeli.