Bir dönem Yalova’nın en lüks oteliydi Çamlık Otel. 101 odası, 300 kişi kapasitesi vardı. 500 kişiye aynı anda hizmet verebilen bir restaurantı ve bir de diskosu. Kaplıca tesisleri de cabası.

2009 yılında kapısına kilit vuruldu. Kapanmasıyla ilgili çeşitli görüşler olsada ön plana çıkan sebeb ısınma problemiydi. Bir rivayete görede çevrede açılan özel işletmeler nedeniyle kapatıldığıydı. Çünkü yabancı turistlerin Termal dendiğinde ilk tercihleri Çamlık Oteldi. 

15 yıldır Çamlık Otel kaderine terk edilmiş durumda. Milyonluk tesis eğer söylediği gibiyse 2009’da harcanacak 100 bin lira ödenek ile yeniden ihya olabilecekken bu rakam 15 yıllık süreçle birlikte şu an çok daha büyük meblağlara dayanmış durumda. 

Ödüllü bir suyu sahip Termal Kaplıcalarının gözbebeği olan Çamlık Otel, sağlık turizminin en önemli adreslerinden biri olacakken 15 yıldır çürüyor. Ülkemizde kaplıcaya sahip kentler sağlık turizminin tabiri caizse kaymağını yerken, Yalova her zamanki gibi bu pastaya bakmakla yetiniyor. 

Son dönemlerde CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan’ın girişimleri var. Sadece onun girişimleri Çamlık Otel’in yeniden açılmasına yetmeyebilir. Bu konuda şu an bu kentin yönetiminde söz sahibi olan milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanlarının taşın altına elini koyarak gerekli kamuoyunu oluşturmaları gerekiyor.

Yalova, hem doğasıyla hem deniziyle hem doğal kaynaklarıyla ülkemizde bu özelliklerin hepsine aynı anda sahip ender kentlerinden bir tanesi. 

Tekrar etmek gerekirse özel sektör nedeniyle yada ısınma problemi gibi basit bir sebeb nedeniyle milli servet kaderine terk edilmemeli. Yalovamızın değerlerinin kıymetini bilelim ve el birliği ile siyasi kaygıyı ve çekişmeleri bir kenara bırakıp kentimize sahip çıkalım.