Sevgili okurları bugünkü yazım büyük Kuranı Kerim.

Evet kardeşlerim Allah’ımız biz kullarına İbrahim suresi ayet 1’de şöyle buyurmaktadır, “Elif, Lam, Ra. Bu kuran, Allah’ın izniyle insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarman için sana indirdiğimiz kitaptır.”

Allah’ın resulü bir hadislerinde biz kullarına mealen şöyle buyurmaktadır, “Sözlerin en doğrusu Allah’ın kitabı, rehberliğin en güzeli ise Muhammed (s.a.s)’in rehberliğidir.” (Kaynak: Nesai, İdeyn, 22).

Sevgili kardeşlerim yüce kitabımız kuranı kerim, Cenab-ı Hakk’ın bütün kullarına göndermiş olduğu son ilahi mesajdır.

Kuranın indirildiği andan kıyamete kadar bütün insanlık için her alanda kutsal bir metin, dini, hukuki ve ahlaki alanda ilahi bir rehberdir.

Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz (s.a.s)’in en büyük mucizesidir.

Sevgili kardeşlerim kuranın hükmü kıyamete kadar kalacaktır. Asla bir harfi bile değişmemiş ve asla değiştirilemeyecektir.

Kuran ilahi ve beşeri tedbirlerle Rabbimizin koruması altındadır ve onun vaadi haktır.

Yine Allah’ımız, Hicr suresi ayet 9’da mealen, “Şüphesiz kuranı biz indirdik. Onun koruyucusu da elbette biziz.”

Yaradanımız biz kullarına Bakara suresi ayet 256’da mealen şöyle buyurmaktadır, “Dinde zorlama yoktur.” Bu hususta kuranı kerimde şöyle ifade edilmektedir, “Allah’tan başkasına tapanlara hakaret etmeyin. Sonra onlarda bilgisizlik yüzünden sınırı aşarak Allah’a hakaret ederler.” (Kaynak: Enam suresi ayet 108).

Evet sevgili okurlarım Allah (c.c) Saff suresi ayet 8’de mealen, “Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.” Amin.