Ülke siyasetinin bir dönem ana gündem maddelerinden bir tanesiydi Millet Bahçeleri. Birçok şehir merkezinde önemli noktalar bazen mahkemelerin iptal kararlarına rağmen Millet Bahçesine dönüştürüldü. Bunlardan bir tanesi de Yalova’da yapıldı.

O dönem birçok kez gündem olan Yalova Millet Bahçesi ben yaptım olduğu mantığı ile hayata geçirildi. Yeşil alan olması gereken alan için Belediye Meclisinde karar alınarak yapılaşmanında önü açıldı. Belki de ileride Millet Bahçesi rağbet görmedi buraya konut yapalım denilecekti. Yönetim değişti ileri de ne olur şu an bunu bilemeyiz ama şimdilik böyle bir şeyin olması mümkün gözükmüyor.

Bu hafta gündemime bu konuyu aldım çünkü duyumlarıma göre Millet Bahçesi Yalova Belediyesi’ne devir edilmiş. Seçim döneminde siyasi rant elde etmek adına derneklere organizasyon için (OTOPARKI) verilse de henüz Millet Bahçesi için bir açılış yapılmadı.

O nedenle sorma ihtiyacı duyuyorum Millet Bahçesi tamamen bitti mi? 

Bittiyse neden açılmadı?

Bitmediyse hangi donatıları eksik?

Eksik olan donatıları belediye mi tamamlayacak?

Millet Bahçesi ne zaman halkın kullanımına açılacak?

AKP adayının seçim döneminde o alan içinde bazı proje vaatleri vardı. Çünkü mevcut durumuyla yapılan millet bahçesi ihtiyaçlara cevap verecek halde değil. Ancak şu an görev yapan Başkan’ın bu alanla ilgili bir proje açıklaması olmadı. Eğer aldığım duyum doğruysa Millet Bahçesi, belediyeye geçtiyse akıbeti ne olacak merakla bekliyorum, eminim ki benim gibi birçok vatandaşta bekliyor.

Bir kez daha milletin parası siyaset uğruna sokağa atılıp doğru ya da yanlış orasını tartışmıyorum harcanan onca para heba mı olacak? Yoksa o yatırım hizmete mi açılacak göreceğiz. Bence olmamalı belediye o alanı değerlendirmeli varsa eksiklikler tamamlanmalı hatta mevcut projede revize edilerek ihtiyaçlara göre yenilenmeli. Olaya siyasi olarak bakılmamalı. Çünkü devlette devamlılık esastır. Yıllarca böyle olmadı mı siyaset uğruna Yalova ileri gideceğine geri gitmedi mi?

Şimdi söz sırası mevcut yönetimin. Bizlerde vatandaş olarak gözlemliyoruz ve bu konu hakkında ne yapacaklarını izliyoruz.