Merhaba saygıdeğer okurlarım;

Bu hafta sizlere geçen hafta yapılan Yalovaspor’un gecesinden bahsetmek istiyorum. Kendin katılmadığın yemeğin nesini yazacaksın deseniz de, aldığım istihbaratların neticesinde A’dan Z’ye bilgi sahibi olmanın utancı ile yazıyorum.

Geceye katılamamanın mazereti ise Gölcük Ordu Evindeki etkinliğe daha önceden sözleşmem olması, davete katılamama sebep oldu.

Altan Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğin sponsorluğunu da üstlenen müessese sahipleri yanında geceye renk katma heyecanı ile hiçbir ücret talebinde bulunmadan katılan sevgili kardeşim Hakhan ve orkestrası, gecenin kaliteli geçmesine vesile olacak oluşumunda sırasını beklerken bakın neler olmuş.

Katılım vasatın altında olmasa da ordövr tabağı ve ana yemek ikramı bittikten sonra Hakhan ve orkestrası ile salonu müzik nağmeleri ile ısıtma programı beklentisi ve cazibesi bir anda kaybolmuş.

Yemeklerini afiyetle tüketen Yalovaspor sevdalısı vatandaşlarımız sabotaj yaparcasına salonu terk etmişler.

Hakhan ve orkestrası sahne aldığında yönetim kurulu ve birkaç masaya program yapma mecburiyetinde kalmış.

Aslında gecenin oluşmasındaki teberru toplama fırsatı da kendiliğinden yok olmuş. Rahmetli Sadri Alışık’ın dediği gibi gol ve goller beklerken buda mı ofsayt hakim bey dediği film aklıma geldi.

Atamızın benim kentimdir dediği Yalova’nın insanlarının nezaketten yoksun bu davranış biçimi Atamızın kemiklerini sızlatıyor bilesiniz.

Biraz ağır olacak ama sizin evinizde yemeğiniz yok mu ki sadece yemek yeme gayesiyle geceye katılıp koşar adımlarla başlamamış birçok etkinliğin başında salonu terk ediyorsunuz.

Altan Kültür Merkezi yetkililerinin maddi manevi katkısına, Hakhan ve orkestrasının varlığına, en mühimi ise maddi ihtiyacın en fazla ihtiyaç duyulduğu günlerde teberru toplama seansına gölge düşürdüğünüzü nereden bileceksiniz.

Aklıma yıllar önce 0-2 galip durumda iken, son 20 dakika kala stadın dışından Ayvalık seyircisini taş yağmuruna tutup, çıkan olaylar sonrası 3-2 mağlup oluşumuz aklıma geldi.

Bizim attığımız golleri ofsayt gerekçesiyle iptal eden hakem, onların attığı şaibeli goller sonrası sahadan mağlup ayrılmamıza neden olan Ayvalık seyircisine taş atan kendi seyircimize değil de hakemlere bu da mı ofsayt diyerek suçluları karıştırmıştık o dönem.

Güzel bir etkinlik programına taşlar atarak gecenin amacına ulaşmasını engelleyen, sözde Yalovaspor’umuzu seven taraftarlarımızı, salondan erken ayrılmalarını şiddetle kınıyorum.

İki de bir ofsayt hakim bey bu da mı ofsayt deme hastalığından kurtulup, Atamızdan salon terbiyesini öğrenip bin bir zorlukla geceyi tertip eden yönetim kuruluna da zarar vermeyelim.