Merhaba saygıdeğer okurlarım;

Bu hafta sizlerle Yalova’mızı temsil eden Yalovaspor ile Yeşil Yalova futbol kulüplerinin derbi niteliğindeki futbol maçını zevkle izledim.

Sezonun ilk resmi maçı olması herkes gibi beni de heyecanlandırdı. Bir tarafta birçok başarıya imza atmış, şimdi ise ekonomik zorluklarla sahaya çıkan Yalovaspor ile yine temsilcimiz Yeşil Yalova Futbol Kulübünün karşılaşmasını herkes gibi zevkle izledim.

Bu derbi niteliğindeki müsabakada iki takdire şayan bakış açım öne çıktı. Birincisi ekonomik zorluklara rağmen tahminimin çok üstünde bir takım yaratmış Yalovaspor. Yönetimine ve teknik heyetine bu vesile ile şükranlarımı sunarım.

Yeşil Yalova Futbol Kulübümüzün de galibiyetini kutlar başarılarının devamını dilerim.

İkinci takdir ise maçın başından sonuna kadar ismini koyduğum bu derbinin olağanüstü edebi tarzda geçmesi.

Bence süper ligdeki takımlara kapak olacak tarzda olması da ayrıca oldu mu oluyor sözünü aklıma getirdi.

Her iki takıma ve tabi ki taraftarlarına skoru unutup 3’er puan vermeli. BAL Ligindeki fikstür yanlış olsa da temsilcilerimizin birçok takımın canını yakacağını şimdiden görür gibiyim.

Bu vesile ile her iki temsilcimize de şimdiden başarılar diliyorum. Bir başka konu ise müsabaka sonrası lüzumsuz beyanatlar.

Kendi kendine karar alıp da vatanının bir başka köşesine gurbete çıkıp da çalışarak, işinde gücünde hayatını geçimini idame etme kolaylığı sağlanan yerleşim bölgelerinin en başında bence Yalova gelir.

Lazı, Gürcüsü, Çerkezi, Arnavudu daha birçok Türk ırkı Yalova’mıza yerleşmişlerdir. Bunlardan bir tanesi de Kürt vatandaşlarımız.

Zengin olanlar, orta sınıfta yerini alanlar Yalova’mızda bu imkanı bulmaya zorlanmadılar. Hatta Yalova’mızı temsilen sporda da başarılı olmanın yolunu aradılar.

Görüldü ki bu aralık derbi maçında sonuna kadar açıldı. Bazı kişiler tarafından öküzün altında buzağı aramanın ne yeri ne de zamanı.

Saygılarımla.