Merhaba saygıdeğer okurlarım;

Narin’in naaşına ulaşılmış olması, şimdide nasıl öldürüldü ve niçin öldürüldü çalışması bilgileri tüm Türkiye’nin gündeminde. Bu olayı takip eden bizlerde yarım yamalakta olsa bilgi sahibi olurken, niçin? Cevabını daha alamadık.

Tabi bu arada birçok televizyonun bu konudaki açık oturumlarında yorumcularını başka başka ihtimalleri, ihtisas sahibi kişilerin bilgi ve tecrübelerinden yola çıkarak birçok alternatifi tüm çıplaklığı ile ele aldılar.

Benim ve bizim gibi profesyonel olmayan, amatörce de olsa bilgilerin zaman zaman faydası olmuştur bu tür soruşturmalarda.

Ben zaten medya kanallarından aldığım duyum sonrası iki ihtimale ağırlık vermiş idim. Birincisi aile içinde oluşan bir olay derken, ikinci konuya istinaden ağırlık kaçırılması idi.

Şimdi bakıyorum da gelen haberler birinci ihtimalime daha yakın durumda. Diyeceksiniz ki bu nasıl oluyor, oluyor işte.

Buna benzer 3-4 yaşındaki kız çocuklarının ortadan kaybolup 15 gün sonra dere yataklarında veya ormanda cesetleri bulunan birçok inanılmaz olaya şahit olduk.

Dedik ki bu ne vicdansızlıktır, normal bir insan bunu nasıl yapabilir, birde üstelik faili aile içinden çıkarsa serzenişlerimizi bugün gibi hatırlıyorum.

Asıl mesele bazı toplumların, bazı ailelerin kız çocuklarına, yetişmiş evlilik çağına gelmiş kızlarına bakış açılarını gözden geçirip benzer hadiselerin çözümüne buradan bakmak lazım.

Psikologların her hadisede ilk önce aile yapısına bakmak lazım derken, kız çocuklarına doğduğu günden evlilik çağına gelene kadar bakış açıları bazı toplumlarda hala gündemde.

İsterler ki 10 çocuklarından 10’u da erkek olsun, babayı yüceltsin, dokunulmaz kılsın. Kız çocuklarının doğumunda sırtını dönen baba, daha sonraları alacağı başlık parasını hayal etmeye başlayarak giyimine kuşamına dahi özen gösterir.

Saygıdeğer okurlarım bu konuda yazılacak inanılmaz birçok gerçekleri yazmamın gereği olmadığını düşünsem de yapılan aile içi yanlışların dini bağlantısı olduğuna inanıp yaşamlarını buna göre düzenleyenler oldukça, bugünlerde başlayan din adına yapılan katliamlar daha da çoğalacaktır kanaatimce.

Çünkü doğru olduğuna inandıkları ve bu yoldan veya bu düşüncenin Yaradanın emirlerinden olduğuna kesin gözle bakan bir kitle var dünyanın hemen hemen her bölgesinde.

Yoksa İsrail Başbakanının konuşmasını dakikalarca niye alkışlasınlar. Çoluk çocuğun, kadının erkeğin katlinden göz göre göre ne diye bu denli tatmin olsunlar.

Saygılarımla.