Merhaba saygıdeğer okurlarım;

Olimpiyat tarihimizde tek bir altın madalya almadan dönmemiz bize hiç yakışmadı. Büyük umutlarla gittiğimiz Fransa’daki Olimpiyat Oyunlarından en az 4 altın, 10 final, 10 gümüş, 10 küsür bronz hesapları tersine döndü.

Bazı sporcularımız tuş almamak, bazı sporcularımız nakavt olmamak için bazıları da madalya olsun da ne olursa olsun zihniyeti tamda ihtiyacımız olan zamanda bayrağımızı çantamızdan çıkaramadık.

İstiklal Marşımızı tüm dünyaya duyuramadık. Donuk gözüken antrenörler elinde olan sporcularımız bir türlü havaya giremeyerek müsabakalara konsantre olamadılar.

Bazılarında kiloları aynı olduğu halde güçleri yetmedi maalesef.

Hükümetin ve spor kulüplerimizin tesisleşme bahaneleri de ortadan kalkması da bir işe yaramadı, daha doğrusu boşa gitti.

Final oynayan 3-5 sporcumuzda tutuk ve yorgun gözüktüler açık verme korkusuyla.

Altyapıya önemi ve ihtiyacımızı derken tesisleşmeyi antrenman sahalarından ibaret sananlar her sporun küçük yaşlardan başladığını unutanlar veya lüzum görmeyenlerin neticesidir bu maalesef.

Gelelim futbol hakemlerimizin bir türlü düzelmeyen futbol müsabakalarındaki inanılmaz görüntülerine.

Koşmaları, düdük çalmaları, VAR çağırınca kabadayı tavırlarla izlemeye gitmeleri, VAR’ın yardımıyla penaltı noktasını göstermesindeki hal ve tavırlarını inanın görmek lazım.

Ligin ilk maçında kurnazca penaltı alan futbolcuyu süzemeyen, diğer bir pozisyonda pasifte olmayan bir futbolcunun daha sonrası pozisyonda gol atması, özlemle beklediğimiz futbol sezonuna daha ilk maçta gölge düşürdü.

İnanın maç yönetemiyorlar, bir korku var üzerlerinde, pozisyona düdük çalma tedirginlikleri koşarken veya düdük çalarken inanın belli oluyor.

VAR’dan dönerken rahatlamış bir edayla çaldığı düdük stat dışından dahi duyuluyor.

Neticede şahsım adına söylemem gerekirse herhangi bir art düşünce yok bu yıl ki hakemlerimizde ancak çok tedirginler, pozisyonları da süzememeleri hata yapma korkusundan kaynaklanıyor.

Sahneye çıkan sanatçıya moral alkışları söz konusu iken, futbol hakemlerimize de sahanın, 50 bin seyircinin tek hakimi sensin, ne görüyorsan onu çal motivasyonu verilmesi lazım.

Yoksa Futbol Federasyonuna kadar oluşan bazı birimlerin bizimde senin de konumumuz yönetimine bağlı sözleri sanatçının şarkının sözlerini futbol hakemleri de ne zaman düdük çalacaklarını unuturlar vesselam.

Saygılarımla.