Merhaba saygıdeğer okurlarım;

Yalova’mızda mesleğini Genel Cerrah olarak sürdüren Sadık Eryılmaz hocamdan bahsedeceğim bu hafta. Genç, dinamik, mütevazi, hastalarıyla diyaloğu son derece içten ve samimi olması, mesleğinde başarılı olması da bir ayrıcalık sanırım.

Kendisi ile tanışmamız operasyon esnasında oldu kanımca. Ameliyat öncesi karşılıklı sohbetimizi narkoz kesse de ameliyat sonrası kaldığımız yerden devam imkanı bulmamız belki de bir mucizeydi. Çünkü çok zor bir operasyon olmuştu.

Daha sonraki günlerde özel hayatlarımızdan bahsederken 3 küsür dönüm sebze ve meyve bahçesi olduğunu, bütün yorgunluğunu burada bizzat çalışarak attığını söyleyince, günde 3 veya 4 ameliyat sonrası bahçesinde yoğun bir tempo içinde olması karşısında enerji durumunuz hat safhada bunun sırrı nedir hocam demek mecburiyeti hasıl oldu.

Kendisi de enerjim operasyon sonrası hastalarımın bakışlarından ve tabi ki bahçemdeki sebzelerimin meyvelerimin olgunlaşma süresinden alıyorum.

Cerrah Sadık Eryılmaz birçok ağır ameliyatlarından başarı yüzdesi yüksek olan, Yalova sınırlarını aşmış ününü mütevazi şekilde karşılar, görevi olduğunu söyler konuyu kapatırdı.

Halbuki bizzat beni arayan zirvedeki ses sanatçıları ya kendi adına veya yakınları adına nereden duymuşlarsa mide küçültme sonrası 30-35 kilo verdirme sözü verebilecek kadar başarılı operasyonlara imza atması, benimde bizzat yakınlarımın ve dostlarımın operasyon sonrası durumlarına şahit olmam beni de vesile olduğum için göğsümü kabarttı desem yalan olmaz.

Neticede kıymetli hocamı bu haftaki köşeme misafir etmem, bugüne kadar Yalova’da bir doktor var bu konunun uzmanı söylemini hiç duymadım.

Belki de maharetleri Yalova sınırlarında kalmış doktorlarımızda söz konusu nazari dikkatimizden kaçmış olsa da tüm hekimlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum bu haftaki köşemden.

İyi ki varsınız…