Sevgili okurlarım yüce Allah biz kullarına Bakara suresi ayet 112’de mealen şöyle emretmektedir, “Kim ihsan üzere Allah’a kulluk ederse, Rabbi onu mükafatlandıracaktır. Onlar asla korkmayacaklar ve üzülmeyeceklerdir.”

Sevgili okurlarım ihsanın özü, kamil bir imana sahip olmaktır. Rabbimizi herkesten ve her şeyden daha çok sevmektir. Gönül hanemizi tevhitle inşa etmek, ruhumuzun sekinetini Allah’ı zikirde aramaktır.

İhsanın başı, ibadette ihlası kuşanmaktır. Yalnızca Allah’a ibadet etmek ve sadece ondan yardım dilemektir.

Sevgili okurlarım ihsan aynı zamanda güzel ahlaka sahip olmaktır. Doğruluk ve dürüstlükten ayrılmamaktır. Rabbimizin yarattığı her varlığa iyilikte bulunmaktır.

Sevgili rahmet peygamberimiz bir hadislerinde mealen, “İhsan, Allah’ı görür gibi kulluk etmendir, sen onu görmesen de o seni görmektedir.” (Kaynak: Buhari, Tefsir, Lokman).

İhsan bilinciyle yaşayan mümin, namazını kendine miraç kılar, orucuyla kendini kötülüklerden korur, bedenini ve ruhunu şifaya kavuşturur.

Sevgili okurlarım Allah (c.c) Ali İmran suresi ayet 133’te mealen biz kullarına şöyle buyurmaktadır, “Ey kuran ehli! Rabbimizin mağfiretine, genişliği göklerle yer arası kadar olan ve takva sahipleri için hazırlanmış bulunan cennete koşun.”

Sevgili okurlarım yüce Yaradanımız, Zumer suresi ayet 73’te, “Rabbinize karşı gelmekten sakınanlarda gruplar halinde cennete sevk edilecekler. Nihayet oraya vardıklarında cennetin kapıları açılmış olacak. Bekçileri onlara, “Selam size! Hoş geldiniz! Ebedi olarak kalmak üzere buyurun girin cennete” diyecekler.”

Allah hepimize nasip etsin cenneti. Amin.