Türkiye’nin uzay ve havacılık teknolojisi alanında eğitim veren ilk meslek lisesi Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri MTAL ve Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli gibi önemli kurumların peyzaj çalışmalarını yapan ve yılda 2 milyonun üzerinde kök bitki üreten Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde idari kadrolarda yaşanan değişikliklerin ardından usta öğreticiler işten çıkarıldı.

Yalova Tobb Mtal Sus Bitki Sera Cicek Lise (1)

Usta öğreticilerin işten çıkarılması ile birlikte seralarda üretim sekteye uğradı. Daha önce 1 milyon 315 bin lira ciro yaparak ülke çapında büyük bir başarıya imza atan okulun seralarında bitkiler kurudu. Yalova’nın park ve bahçelerini süsleyen çiçeklerin üretildiği serada üretim durdu.

Yalova Tobb Mtal Sus Bitki Sera Cicek Lise (3)

Türk Sağlık-Sen ile Yalova Koleji Arasında Protokol İmzalandı Türk Sağlık-Sen ile Yalova Koleji Arasında Protokol İmzalandı

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında, mevzuata aykırı çalışma ve kamu zararı oluşturma gerekçesiyle okulların açılmasına 15 gün kala herhangi bir ihbarda bulunulmadan usta öğreticiler işten çıkarıldı. Usta öğreticilerin işten çıkarılmasının ardından seralardaki faaliyetler tamamen durdu. Gerekli çalışmaların yapılamaması nedeniyle seralarda binlerce liralık zarar oluştu.

Yalova Tobb Mtal Sus Bitki Sera Cicek Lise (6)

Yalova Tobb Mtal Sus Bitki Sera Cicek Lise (7)

Yalova Tobb Mtal Sus Bitki Sera Cicek Lise (4)

Yalova Tobb Mtal Sus Bitki Sera Cicek Lise (2)

Muhabir: Sezgin Altınel