Sevgili okurlarım, namaz her Müslümana farz olan 5 vakit namazı, camide cemaatle kılmanın büyük bir fazileti ve sayısız hikmeti vardır.

Cemaatle namaz kılmak o kadar önemlidir ki, yüce Rabbimiz cihat meydanında dahi namazlarımızı cemaatle nasıl kılacağımızı Kur’an-ı Kerim’de ayrıntılı olarak açıklamıştır.

Nisa suresi ayet 102’de mealen şöyle açıklamıştır, sevgili rahmet peygamberimizi (s.a.s) ise cemaatle kılınan namaz tek başına kılınan namazdan 27 kat daha faziletlidir. (Kaynak: Buhari, Ezan, 30).

Cemaatle kılınan namaz insanların kalplerini birbirine bağlar, aramızdaki sevgi ve saygıyı artırır. Camiye gelmeyenlerin Cuma namazı müminlerin haftalık bayramıdır.

Cuma namazı hakkında Allah dünyevi telaşınızı bir kenara bırakarak Cuma namazına çağrı yapıldığı zaman alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için çok hayırlıdır. (Kaynak: Cuma, 9).

Sevgili okurlarım, geçerli bir mazeret olmadan Cuma namazını terk etmek ise ağır bir vebal, büyük bir günahtır.

Nitekim Allah resulü (s.a.s) bir hadislerinde şöyle buyurmaktadır, “Her kim önemsemediğinden dolayı Cuma namazını 3 defa terk ederse kalbi mühürlenir. (KKaynak: İbn Mace, İkamet, 93).

İnşallah hep bütün namazları kılarız. Amin.