Sevgili okurlarım yüce Allah, kuranı kerimin Hac suresi ayet32’de mealen şöyle buyurmaktadır, “İslamın hedefi kuran ve sünnet çerçevesinde bir müslüman kimliği inşa etmektir. Bu kimliği inşa ederken de İslam’ın temel ölçüsü, Allah resulü (s.a.s) ile hayat bulan ahlaki ilkelerdir. Bu ilkelerle vücut bulan İslam kültür ve medeniyettir. Varlığımızı anlamlı kılan adanı muaşeret kurallarıdır. Dinimiz bizi biz yapan evrensel değerlere sahip çıkmayı, öz benliğimizden uzaklaştıracak her türlü söz ve davranıştan kaçınmayı emreder.”

Sevgili okurlarım Müslüman kimliğini oluşturan en yüce değer, yaratılış gayemizi hatırlatan, sorumluluklarımızı öğreten ve bizlere şahsiyet kazandıran insanın kalbindeki imandır.

Rabbimizin rızasını kazandıran ibadetler, huzur ve mutluluğun kaynağı güzel ahlaktır.

Müslümanlar kulluktan sosyal hayata, giyim kuşamdan, yeme içmeye kadar her alanda bu değerlere sahip çıktığından, inançlarını ve kültürlerini muhafaza etmişlerdir. Çağ kapatıp çağ açan medeniyetler kurmuşlar.

İlim ve bilimde, kültür ve sanatta, edebiyatta bütün insanlara önder ve örnek olmuşlardır. Ancak Müslümanlar ne zaman kendi inanç ve değerlerinden uzaklaşıp yabancı kültürlerin etkisi altına girmişler. İşte o zaman kimlik ve aidiyetlerini kaybetmişlerdir.

Sevgili okurlarım Yaradanımız, Hac suresinde mealen biz kullarına şöyle buyurmaktadır. Kim Allah’a ait nişanelere saygılı davranırsa bu kalplerin takvalı olmasındandır.

Sevgili okurlarım toplumlar değerleriyle bilinir, onlarla anılırlar. Değerleriyle yaşar, onlarla ayakta dururlar.

Sevgili peygamberimiz (s.a.s) bu hususta ümmetine mealen şöyle buyurmaktadır, “Kim bir kavme benzerse oda onlardandır.”

Allah herkesi Müslüman olarak yaşamayı nasip etsin. Amin.