Sevgili okurlarım yüce Allah, Enfal suresi ayet 28’de mealen şöyle buyurmaktadır, “Biliniz ki, mallarınız ve çocuklarınız birer imtihan sebebidir ve büyük mükafat Allah katındadır.”

Sevgili rahmet peygamberimiz bir hadislerinde şöyle buyurmaktadır, “Çocuğunun senin üzerinde hakkı vardır.” (Kaynak: Müslim, Siyam, 183).

Sevgili okurlarım, çocuklarımız Cenab-ı Hakk’ın bizlere bahşettiği kıymetli bir emanettir. Onlar yani çocuklarımız bizim hayatımızın, yuvamızın neşesi ve de bereketidir, ailemizin umudu, geleceğimizin de teminatıdır.

Onun içindir ki, çocuklarımızı sağlıklı ve de temiz bir ailede yetiştirmeliyiz. Çünkü bu dini bir görevdir.

Sevgili okurlarım, çocuklar İslam’a göre kadın ve erkek hem duygusal ve fiziksel hem de ruhsal ve zihinsel olgunluğa erişmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluğunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilemez.

Evlenmek için sadece ergen olmak yeterli değildir. Evlilik için bedenen akıllı olmak şart. O halde yarınlarımızın ümidi olan çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızın idrakinde olalım.

Çocuklarımıza yönelik her türlü ihmal ve istismara karşı hep birlikte mücadele edelim.

Yazıma yüce Mevla’nın Furkan suresi ayet 74’te mealen biz kullarına buyurduğu gibi, “Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle” ayetiyle son veriyorum. Amin.