Sevgili okurlarım yüce Allah, kuranı kerimde biz kullarına Enbiya suresi ayet 1’de mealen şöyle buyurmaktadır, “İnsanların hesaba çekilecekleri gün iyice yaklaştı. Halbuki onlar gaflet içinde haktan yüz çeviriyorlar.”

Sevgili rahmet peygamberimiz bir hadislerinde mealen şöyle buyurmaktadır, “Dünyada bir garip yahut bir yolcu gibi ol. Hayat akıp giden su gibidir. Ezanla başlayıp, selayla biten ömür, önce yeşeren sonra da sararıp dökülen yaprak misalidir. İnsanoğlunun doğumun neşesi kadar, ölümün hüznü de hakikattir ve bütün yaratılmışlar için bir süre takdir edilmiştir. Aldığımız her nefeste o büyük güne biraz daha yaklaşıyoruz. Günlerimiz, aylarımız birer birer geride kalıyor. Her düşen takvim yaprağıyla ömür sermayemiz tükenip gidiyor.”

Allah’ımız kuranı keriminde, “Nihayet o gün bütün nimetlerden mutlaka hesaba çekileceksiniz.”

Evet sevgili okurlarım, Rabbimizin bize emanet ettiği ömrümüzün bir hesabı var. Sayılı hesabımızın sıhhatimizin, dünya nimetlerinin ayrı ayrı suali var.

Bütün yaptıklarımızı belgeleyecek bir amel defteri, kurulacak şaşmaz bir terazi, hakikati dosdoğru beyan edecek şahitler var.

Sevgili okurlarım işte o gün zerre miktarı işlenen hayırda şerde karşılığını mutlaka bulacaktır.

Hiç kimseye haksızlık edilmeyecek, herkese hak ettiği her şey tam olarak verilecektir. Amin.