Sevgili okurlarım, Süleyman Çelebi’nin mevlütte söylediği gibi, “Allah adın zikredelim evvela, vacib olur cümle işte her kula. Allah adın her kim ol evvel ana, her işi asan ide Allah ana. Her nefeste Allah adın di müdam, Allah adıyla olur her iş tamam.”

Sevgili okurlarım Allah’ın resulü sevgili rahmet peygamberimize duyulan sevgi ve bağlılığın, muhabbet ve sadakatin özlü bir ifadesi olan mevlidi şerife bu mısralarla başlanmıştır.

Alemlere rahmet peygamber (s.a.s) yüce Allah’ı anarak başlanmayan her meşru söz veya iş, bereketsiz ve sonuçsuzdur. (Kaynak: İbn Hanbel, 11, 360).

İnsanoğlu her sözümüze ve her işimize besmele ile başlamamızı öğütlemiştir.

Evet kardeşlerim konumuz besmele olduğuna göre Bismillahirrahmanirrahim diyelim. Rahman ve rahim olan Allah’ın engin rahmetine, sonsuz mağfiretine.

Zira besmeledir hayatımıza anlam katan, besmeledir bizlere kulluğumuzu hatırlatan, besmeledir sözümüzü güzelleştiren, besmeledir işimizi bereketlendiren.

Besmele ile başladı tüm peygamberlerin daveti. Hz. Nuh (a.s) haydi binin gemiye! Yüzerken de dururken de Bismillah deyin. Şüphesiz ki Rabbim çok bağışlayan, çok merhamet edendir. (Kaynak: Hud suresi, 41).

Sevgili okurlarım besmele, dünya ve ahirette rahmet ve huzura açılan kapının anahtarıdır.

Öyleyse gelin besmele ile açılsın tüm sevgi ve merhamet kapıları son bulsun kin ve düşmanlıklar ortadan kalksın Bismillah. Amin.