KENT KONSEYİNDE YENİ DÖNEM

Yalova gündemi yaklaşık 1 aydır Kent Konseyi seçimlerine kitlenmiş durumdaydı. Geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerde daha önceki yazılarımda da bu işi layıkıyla yapabileceğine inandığım Kenan Engin ipi göğüsleyen isim oldu.

Seçim sürecine gelecek olursak. Malum ortada bir seçim varsa herkes pozisyon almaya, birilerini aday göstermeye, kazandırmaya çabalar. Kentimizde bu işi hastalık haline getirmiş bazı isimler mevcut. Her seçime müdahil olma hastalığı olan bu siyasi mevtalar bu seçimde yine hortlamaya çalışsa da gereken tepkiyi görünce geri adım atıp sefere çıkmak zorunda kaldılar.

5 adayın yarıştığı seçim sonucunda ilk iki turda hiçbir aday seçilebilecek oyu alamadı. Üçüncü turda ise ipi göğüsleyen isim Kenan Engin oldu. Burada bir parantez açmak istiyorum. Seçim günü Belediye Başkanı oraya gelerek hiçbir adaya karşı desteğinin olmadığı her adaya aynı mesafede olduğunu beyan eden tarzda bir açıklama yaptı. Bu açıklamanın hemen ardından da sandık başına geçerek 5 adayla birlikte oy kullandı. Buna söylemle eylemin birbirini tutmaması denir. Tarafsızlık böyle bir şey değildir. Parantezi kapatıp devam edelim.

Hafta başında Kent Konseyinde devir teslim töreni yapıldı. Törende yapılanlar ve yapılmayanlar konusunda kimi zaman espri düzeyinde kimi zamanda sert şekilde kısa çaplı gerilmeler olmuş.

Günahıyla sevabıyla bir dönem kapandı ve yeni bir dönem başladı.

Ben yeni başkan Kenan Engin’e açık destek veren isimlerden biriyim. Sürecin içerisinde de yer aldım. O süreçte Kenan Engin yapmak istediği konuları dile getirdi. Şimdi bunları gerçekleştirmek için yetkiyi aldı. Yalova kamuoyunun kendisinde beklentisi büyük. Kent Konseyinin üst kurul görevini yerine getirmek üzere çalışmalar yapmasını hepimiz bekliyoruz. Kentimizin ihtiyaçları ortada bu konuda biran evvel Kent Konseyi üzerine vazife olan noktalarda çalışmaya başlamalı. Kenan Engin’in de bu bilinçte olduğunu yakından biliyorum. Kısa sürede de verdiği sözlerin üzerine çalışmaya başlayacağına eminim.

Kenan Engin ve yeni yürütme kuruluna çalışmalarında başarılar diliyorum. Yalova’mıza hayırlı olsun.