KENT KONSEYİNDE SEÇİM HEYECANI

Ve yine bir seçim geldi çattı. Yalova Kent Konseyi Başkanlığı ve kurulların belirlenmesi için 3 Ekim 2024 tarihi açıklandı. Yalova’da bu görevi üstlenecek donanıma sahip birçok ismi hiç düşünmeden sayabiliriz. Ancak bu görevi üstlenmek üzere adaylığını açıklamış olan kişiler üzerinden konuşmanın daha doğru olacağına inanıyorum.

Öncelikle adaylığını açıklamış ve çalışmalarını sürdüren tüm adaylara başarılar diliyorum.

Kent Konseyi, bir kentin yerel yönetimine yurttaşların katılımını teşvik eden, belediye meclisine kent kararı olabilecek önerge verme hak ve yetkisine sahip olan, demokratik bir üst sivil toplum oluşumudur. Yani yetki tanımına baktığınızda kentin tüm kurullarına yol gösteren bir konsey. Bu konseye başkanlık edecek kişininde bu görev ve sorumluluğun bilince olması gerekli. Bu seçim sadece bir makama birini seçmek değil, kentin geleceğine ya da kentti yönetenlere öncülük edecek birini seçmek demek. O nedenle sandık başına gidecek olan herkese tavsiyem öncelikle bunun bilincinde olmalarıdır.

Mevcut adaylara baktığımda bu öncülüğü yapabilecek, kente ağabeylik edebilecek isim olarak ön plana Kenan Engin çıkıyor.

Kenan Engin kentin birçok sivil toplum kuruluşunda görev almış, spordan eğitime önemli katkılar sağlamış, YTSO Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş, ticarette başarılı projelere imza atmış herkesin saygı duyduğu ve duyacağı bir isim.

Onun bu işin altından kalkacağına, makam için değil, Yalova’ya hizmet etmek için bu göreve talip olduğuna inancım tam.

Her birimizin elinin altında artık akıllı telefonlar ya da tabletler var. Merak edip Kenan Engin kimdir diye baktığınızda sizlerde yaptığı çalışmaları zaten göreceksiniz. Sadece Yalova özelinde değil, Yalova dışından da alacağı desteklerle kentimize önemli katkılar sağlayabileceğini göreceksiniz.

Yalova’nın önemli sorunları var. Bu sorunları sadece yerelde değil Ankara bazında gündem yaratarak çözmek gerek. Hem bu sorunları dile getirebilecek hemde ulusalda gerekli gündemi yaratabilecek güçte olan Kenan Engin, Yalova için önemli bir isim. Kent Konseyi’nin başına da yakışacak bir isim.

Yalova’ya değer veren ve bu nedenle Kent Konseyi’ne katkı sunmak için orada olan değerli Yalovalıların 3 Ekim’de yapılacak olan seçimlerde en doğru kararı vereceklerine olan inancım tam.

Kentimiz için şimdiden hayırlı olsun. Kazanan Yalova olsun.