GÜNAYDIN SAYIN VEKİLLER!

Daha öncede gündeme aldığım bir konu olan hastane yoluyla ilgili AKP Yalova Milletvekillerinden açıklama gelmiş. Yaklaşık 2 yıl önce çökmeye başlayan, 10 aya yakın süredir de kapalı olan hastane yolunun ihalesi yapılmış.

Şöyle hafızalarımızı tazeleyecek olursak, 1 yıl önce yol çökmeye başlamıştı. Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığım dönemde yapımı başlayan hastane inşaatını hafriyat toprağı sebebiyle yaşanacakları önceden tahmin ederek durdurmuştuk. Yaşanacakları tahmin etmek için alim olmaya gerek yoktu. Ancak tüm uyarılara rağmen inşa aynı şekilde sürdü. Ne tekimde açıldıktan kısa bir süre sonra yol çökmeye başladı. Bu yılın ocak ayında ise yol tamamen kullanılamaz hale geldi.

Ocak ayına dönecek olursak…

Ocak ayında yolda yaşanan çökmeler sonrasında bugün açıklama yapan isimler adeta üç maymunu oynuyorlardı. O kadar sessizlerdi ki hastanede yaşanan sıkıntıları Yalova’ya ziyarete gelen Gelecek Partisi Milletvekili tarafından gündeme taşınmıştı. O açıklamaya kadar herkes kulağının üzerine yatmış durumdaydı. Açıklama üzerinden de 8 ay geçti. Şöyle hafıza mı yokladığımda AKP’li il yöneticilerinin dışında Milletvekillerini ne inceleme yaparken nede açıklamada bulunurken hatırlamıyorum.  O günden beri sesi soluğu çıkmayanlar yolun ihalesinin yapılmasının ardından ard arda açıklama yarışına girdiler. Günaydın sayın vekiller. 10 aydır gözümüz yoldaydı. Açıklamalarınızla aydınlandık.

Artık şunun farkına varın insanlar saf değil. Herkesin elinin altında akıllı telefon var, sosyal medya var. Her şeyi anında takip ediyor. Yaptıklarınızın da yapamadıklarınız da farkında. En başında çıkıp konun takipçisi olduğunuzu bu konuda kimlerin ihmali varsa gerekenin yapılacağını söyleseydiniz bugün yaptığınız açıklamanın bir karşılığı olurdu.

Dün yazdık bugünde yazıyoruz ve yarında yazacağız. Çünkü kamunun parasının heba edilmesine göz yummayacağız.

Yolun haricinde hastanenin başka eksikleri de var. Bu konuda da iktidar milletvekillerinin hassasiyetini bekliyoruz. İnsanlar muayene olacak randevu bulamıyor. Buradan bir kez daha uyarmış olalım. Sonra sağlık sistemi çöktü dediğimiz de kimse kırılmasın darılmasın.