EMEK VERMEK

Bu hafta sizlere emek kavramı hakkında birşeyler yazma ihtiyacı duydum.Yüce bir değer olan emek var olma sürecimizle başlayan devam eden kutsal bir olgu.

    İnsanoğlu yaşamı boyunca birşeylere ulaşmanın yolunu aramıştır.Bedenen ve ruhen katkı sunma heyecanında beraberinde getirmiştir.

  Anadolu’da eskilerin bir sözü vardır.’’Emeksiz yemek olmaz derler’’.Ne güzel  anlamlı bir söz.Oldum olası atasözlerimizi hep beğenmişimdir.Bizlere bir mesaj verme misyonlarını taşırlar.

   Emek vermeden kazanılan değerlerin kısa sürede tükendiğini;geride büyük bir hayal kırıklığı yarat-tığını duymuşşsunuzdur.Aklıma hemen şans oyunları geldi.Geçmiş zamanda Yalova’da altılı ganyan- dan büyük ikramiye yakalayan vatandaşımız geldi.İlk yaptığı şey kendisine son model bir araba aldı.  Rahat bir yaşama alışmak zor olmadı.Kısa sürede tükenen paracıklar geride büyük bir yıkımı meydana getirdi.

  Alınteriyle kazanılmayan paralar çabuk tükenmeye maruz kalıyor.Emek vermeden elde ettiğimiz için kıymette bilmiyoruz.

   Emeğin değerini çocuklarımıza anlatmamız lazım.Hatta gelişmiş bir ülke olan Japonya  eğitim uygu-lamalarında çocuklara babalarının çalıştığı yere  götürerek yaşamın ve çalışmanın zorlukları anlatılma-ya çalışılmıştır.

   Geçenlerde bir yerlerde okumuştum.Zengin bir iş adamının oğlunun bıraktığı intihar mektubu birçok şeyi açıklar gibiydi.Çocuk aynen şunları yazmış.’’Baba hayal edipte ulaşamadığım hiçbir şey olmadı.Ne varsa önceden hazırlamışşsın.Hiçbirinde benim emeğim yok.Mutsuzluktan mahvoldum.Gidiyorum….

    Bu genç için üzülmemek elde değil.Keşke babası herşeyi hazır vereceğine ona balık tutmayı öğret-miş olsaydı bunların hiçbiri olmaz.Mutlu bir yaşam onların olurdu diye düşünüyorum.

   ‘’Tarlada izi olmayanın ,hasatta yüzü olmaz’’ sözü ne güzel ifade etmiş.Kıymet ancak emek verince anlam buluyor.Hele ki karşılığını alan emek ;emek olduğunu hissedince daha anlamlı hale geliyor.

     Bizler emekçiler alınteriyle emeğimizi kazanarak yaşamımızı idame ettirmeye çalışırız.En güzel emek bu diyerek yazımı noktalarken siz değerli okurlarıma sağlıklı ve huzurlu günler diler yeni gündemlerde buluşmak dileğiyle esen kalın…