Bu hafta sizlere farklı bir konu hakkında bir şeyler yazma ihtiyacı duydum.Son zamanlarda sosyal medya  ile gündeme gelen  ‘’hedonik açlığı’’ ele almak istedim.

     Ulusal basında bu başlığı görünce dikkatimi çekti.İnsan yaşadığı sürece yeni kavramlarla tanışıyor.  Heleki günümüzde sosyal medya birçok yeni kavramları günümüze taşıyarak yaşamlarımızda yeni açılımlar meydana getirdi.

     Bireyin kalori ihtiyacından bağımsız olarak ,metabolizmanın uyarılarak yiyecekleri sadece lezzetin-den tüketme isteği  ‘Hedonik Açlık’ olarak karşımıza çıkıyor.Sosyal medya içerik üreticilerinin sıkça ürettiği yiyecek paylaşımları bireylerin tatma ve deneme dürtülerini tetikliyor.Bu da sağlığımızı olum-suz etkiliyor.Stres,duygusal boşluk sosyal etkiler hedonik açlığı tetikliyor.Bu da kilo almamıza ve obeziteye yol açabileceğini uzmanlar dile getiriyor.

    Dijital dünyanın sunduğu sürekli haz arayışı tatminsizlik bu davranışı hızlandırdığı anlaşılmış.Hedo-nik açlıktan korunmanın başlıca yollarını ele aldığımızda;Herşeyden önce sosyal medyayı doğru ve zamanında kullanamak,izledğimiz içeriklerin sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıklarına odaklanma –mız yerinde olacaktır.

   Yiyeceklerle ilgili görsel içeriklere karşı daha hassas yaklaşmakta fayda var.Dijital içerikler değişen günümüzde hızlı bir şekilde hayatımıza girmeye devam ediyor.Sürekli bir bilgi akışı var.Hangisinin bize faydalı olduğu konusunda acele davranmadan incelemek önemli.Bazen biz tüketicileri yanlış yönlen- dirmelerine izin vermemeliyiz.

    Sosyal medya başlı basına bir güç olmaya başladı.İnsanlarımızın bu gücü bilinçli kullanımla kendi le- hine çevirmeleri önemli.Sürekli kullanımanın insan sağlığına zararlı olduğunu bilmeyenimiz yok.Geçen lerde kızımla yürüyordum,bir baktım gençle r toplanmış ellerinde telefon o dünyanın içine girmişler.  Kimseyi  farkettikleri yok yalnız dünyaları dijital olmuş.Sohbet zaten yok.Kendi kendime bu iletişlmsiz-liğe kızdım.Böyle bir gücü yönetmek ayrı bir irade ve tutarlıklık istiyor değerli okurlarım.

    Yaşamda herşeyi dengeli kullanmanın bizler açısında önemli olduğunu bilmenizi isterim.Yazımı bura da noktalarken siz değerli okurlarıma az sosyal medyalı bol sohbetli günler dilerim. Sağlıcakla kalın…