Çiftlikköy Kabaklı Köyü Muhtarı Çetin Kaya, “Hayallerimi, %90 Oranında Gerçekleştirdim” Çiftlikköy Kabaklı Köyü Muhtarı Çetin Kaya, “Hayallerimi, %90 Oranında Gerçekleştirdim”

1956 doğumlu ve 3 çocuk babası Çetin Pehlivan’ın, çevre mühendisi ve öğretmen olan iki kızı, gıda mühendisi olan bir oğlu var. Kendisi ortaokul mezunu olan ve gençliğinde 15 yıl boyunca fabrikada çalışan Pehlivan, 30’lu yaşların ortasından itibaren yapmaya başladığı muhtarlık mesleğine halen daha devam etmektedir.

İlk muhtar olduğu dönemler Yalova’nın İstanbul’a bağlı ufak bir ilçe olduğunu ve Yalova’nın il olmasının kendilerine birçok kolaylıklar sağladığını aktardı. 95 sokaklı, 14 yıldır doğal gaz kullanmakta olan Samanlı Köyü’nün Muhtarı Pehlivan, köylerindeki diğer yapıların 95 sokak, 5 büyük cadde, 2 Kur’an Kursu ve Camii ile 4 tane okullarının olduğunu ifade etti. Gezmeyi çok seven, bu nedenle de yönetmekte olduğu köyün neredeyse tamamına yakınını tanıdığını dile getiren Pehlivan, Samanlı Köyü’nün göç alan bir bölge olduğunu belirtti..

Geçmişte altyapıya yaptıkları yatırımın karşılığını günümüzde hala aldıklarını ve hem doğalgaz, hem de kanalizasyon ve su şebekesi kullandıklarını aktaran Pehlivan, turistlerin en çok geldiği yerleri ağaç müzesi olan Karaca Arboretumu ile kafe, lokanta ve masaj salonu olarak nitelendirdi. Pehlivan, Samanlı Köyü’nün yıllardan beri belediye başkanları tarafından ziyaret edilerek mahalle yapılmak istendiğinden ve köyde hiç eski ve hasarlı bina olmadığından bahsetti. Villa tipi yapılaşmanın köyünde büyük yer kapladığından ve kaçak yapılaşmaya hiç rastlamadıklarından bahseden Pehlivan, imara açılma planına pek sıcak bakmadığını da sözlerine ekledi. Mahallesinde oluşan sorunları çözmek için yeterli bütçe hazırlamaları gerektiğinden ve mahalle muhtarlığından farklı olarak her sorunu kendilerinin çözmesinin zorluğundan bahseden Pehlivan, bu durumun yoruculuğundan yakındı. Köyünün okur-yazar oranının %100’ü bulan bir oranda olduğundan ve Darülharpçıların köyünde çok az bulunduğundan bahseden Pehlivan, köyünde ülkenin çok çeşitli yerlerinden ve farklı bölgelerden insanların yaşadığını aktardı. Köyüyle alakalı sorunları jandarmanın çözmede yeterli olduğundan ve pek fazla güvenlik sıkıntılarının olmadığından bahseden Pehlivan, herhangi bir sorunun olması halinde çok çabuk çözüldüğünü dile getirdi.

Muhtar Pehlivan, Köyün muhtarı köyün neyidir? sorusuna gencin arkadaşı, hastanın cevabını verdi. Mahallesinin ihtiyaçlarını mezarlık temizliği, mahalle temizliği ve ilaçlama şeklinde sıralayan Pehlivan, İl Özel İdaresi ve Yalova Belediyesi sayesinde yolların bakım ve onarım çalışmaları gibi konularda yardım aldıklarını da ifade etti.

Vatandaşa yardımcı olmanın kendisini en mutlu eden şey olduğunu ve muhtarlığın zor bir meslek olduğunu düşündüğünü belirten Pehlivan, arada vatandaşla tartışma yaşanabilse de sonunda konunun çözüme kavuştuğunu dile getirerek röportajı noktaladı.

Tuğba ALTIN/Haber

Editör: Rümeysa Şahin