Yalova Gazetesi’nin en özel serilerinden olan “Mahallenin Muhtarı” devam ediyor. Armutu’nun Üç Merkez Mahalle Muhtarından biri olan Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Ömer Serez, Yalova Gazetesi İnternet Sitesi Muhabiri Göktuğ Doğukan Yüksel ile görüşme gerçekleştirdi.

“Halk bizden, biz halktan memnunuz”

Kendisi hakkında bilgi veren Muhtar Ömer Serez, “ Ben Armutlu’nun yerlisiyim. Bu zamana kadar zeytincilik ile geçindim. Dededen, atadan kalan mallarımızla beraber en büyük gelir kaynağımız zeytincilik ve çiftçilik. Bu muhtarlıktaki ikinci dönemim. Allah nasip ederse üçüncüye de aday olacağım. Halk bizden, biz halktan memnunuz” ifadelerini kullandı.

“Emekli olduktan sonra yazlıklarına yerleşen çok oldu”

Mahallesi hakkında bilgi veren Muhtar Serez, “Armutlu yazlık bir bölge olduğu için tercih ediliyor. Denizimiz çok güzel… Esenköy ve Yalova tarafı poyraz rüzgarlarından dalgalı olduğu zaman Bozburun diye bir bölgemiz var, arkası dağlarla kaplı. Güney tarafımız da açık olduğu için dalgasız ve temiz denizimiz var. Sahillerimizi gezebilirsiniz. Kadınlar plajlarımız var. Herkesin ortak girebileceği sahillerimiz çok. Halkımızın bazılarına kısa zamanlı yazlık esnaf diyebiliriz. Yerlisi genellikle zeytincilik ile uğraşıyor ve çiftçilik yapıyor” ifadelerini kullandı ve mahallesinin nüfusunun 4 bin 500 olduğunu açıklarken, “ Her gün göç alıyoruz. Özellikle İstanbul’dan, Ankara’dan ve Bursa’dan emekli olduktan sonra yazlıklarına yerleşen çok oldu” dedi.

“Hastane ve doktor sorunumuz var”

Çiftlikköy Kabaklı Köyü Muhtarı Çetin Kaya, “Hayallerimi, %90 Oranında Gerçekleştirdim” Çiftlikköy Kabaklı Köyü Muhtarı Çetin Kaya, “Hayallerimi, %90 Oranında Gerçekleştirdim”

Nüfuslarının artmalarını kendilerinin de istediğini belirten Serez, “ Nüfus olarak 12 bini bulmamız gerekiyor. Hastane ve doktor sorunumuz var. Bunlar da nüfusa bağlı olan şeyler. 12 bini bulacağız ki uzman doktorlar gelsin. Tanıdığımız, nazımız geçen kişilere rica ediyoruz; “Kayıtlarınızı buraya alın, nüfusu biraz daha arttıralım, belediyemize iller bankasından gelen ücretler yükselsin” diye bu kişilere nazımız geçtiğimiz kadar rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.  Hastane problemimiz ne zamandan beri var sorusuna cevap veren Serez, “Yapıldığı günden beri... Armutlu Sağlık Ocağı’ndan çıkıp Armutlu Devlet Hastanesi olduğundan beri sürekli doktor eksiğimiz oluyor. Niye? Buraya gelen bütün doktorlarımız, memurlarımız için Yüksek Okullarımız yok, derecesi liselerimiz yok. Bunların çoluk çocukları olduğu zaman çocuklarını iyi yerlerde, okullarda okutmak istiyorlar. Biz de okutmak için çocuklarımızı dışarılara gönderiyoruz. O zamandan beri gelip sürekli kalan olmuyor. Buraya gelen doktor uzmanlığı kazandığı anda buradan ayrılmak istiyor” şeklinde konuştu.

“Bu çok büyük bir sorun”

Mahallesindeki riskli binalardan söz eden Serez, “Daha önceden bize 5 kat verilmişti. Şimdi 4 kattan fazla yapmaya imkan verilmiyor. Şimdi 5 kat binası olan kentsel dönüşümde 4 kata inmek zorunda. Bu çok büyük bir sorun. 4 kat olduğu zaman daireleri küçültseler bile aynı daireyi çıkaramıyorlar. Mesela 5 kat ise kentsel dönüşümde de 5 katı versinler. Mal sahipleri devletin nasıl yapacağını ve yapmak istediğini kabul etsin. O şekilde yapılmasını istiyoruz. Ama o şekilde olmuyor. Dediğim gibi 4 kattan fazlası yasak olduğu için binalar kentsel dönüşüme giremiyor. En çok risk taşıyan binalar da bunlar. 99 depreminde hasar görmüş, çatlamış binalarımız var” ifadelerini kullandı.

Muhabir/Göktuğ Doğukan Yüksel

Kameraman/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Rümeysa Şahin