Yalova Gazetesi, “Mahallenin Muhtarı” serisinin bir diğer konuğu Armutlu 50. Yıl Merkez Mahalle Muhtar Vekili Seçkin Ceran, oldu. Muhabirimiz Duygu Saral’ın sorularını yanıtlayan Muhtar Vekili Ceran muhtarlık sürecinde ki gelişmeleri aktardı.
Bölgesinin ziraate çok müsait olmadığını dile getiren 50. Yıl Merkez Mahalle Muhtar Vekili Seçkin Ceran, “Küçük bahçelerimiz var. Orada sebze, meyve ihtiyaçları karşılanır. Zeytinlikler ve kestanelikler var. Kestaneliklerden kestane toplanır ve satılır. Zeytinliklerden zeytin toplanarak, zeytinyağı yapılır. Sabun yapılır. Bu şekilde. Son yıllarda tabii bunlarla geçinilmediği için insan ailenin gençleri İstanbul'a çalışmaya gidiyorlar. Bir de yaşlılar burada kalıyorlar. Yaşlıların da kimisi emeklilikleriyle hayatlarını devam ettiriyorlar. Deniz sahilindeyiz. Balık tutma şansımız var. Yani denizimizden istifademiz var. Bölge Marmara'nın en temiz bölgesidir” dedi.
“Yangına hassas bir bölgedir”
Bulundukları bölgenin yangına elverişli olması nedeniyle vatandaşları sürekli uyardıklarını söyleyen Ceran, “Ellinci Yıl Mahallesi'nin yaklaşık 11 kilometre sahili vardır. Bu 11 kilometre sahil avantaj olduğu kadar aynı zamanda bir dezavantaj. 11 kilometreden fazla orman sınırı ve sahile yazın çok miktarda tatilciler akın ediyor. Tatilcilerimizin de kültür seviyeleri, ormanı koruyacak, ateş çıkartmayacak nitelikte değil maalesef. Biz muhtarlık olarak yazı korkuyla geçiriyoruz.Şahsen muhtar olarak ve de azalarımla hatta komşularım dahil her gelen tatilciye aman sakın ateş yakmayın diyoruz. Çünkü rüzgarlı bir bölge burası sürekli poyrazımız var. Ve ateş yakılması sonucunda anında bütün Armutlu’yu yakarız. Yani o derece burası riskli. Yangına hassas bir bölgedir. Ancak belediyemizin imkanları sınırlı olduğu için hizmetlerini götüremiyor. Dolayısıyla 11 kilometre de çöp toplamak imkansız bir şey. Vatandaşlarımızın dikkatli ve çöp bırakmamaları önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.
“50. Yıl mahallesi olarak su problemimiz had safhada”
Ceran, “Su problemi Armutlu'nun genelinde var ancak bizim 50. Yıl mahallesi olarak su problemimiz had safhada. Çünkü burada tünel yapımı inşasına başlandı. 99 depreminden önce bitirilemedi. Tünel çalışmaları sırasında tünelin kazılması, dinamik atılması, burada çok ciddi sarsıntılara sebebiyet verdi. Tabii kaynaklarımız maalesef yön değiştirdi ve eski kaynaklarımız kurudu. Biraz bunun sıkıntısıyla susuz kaldık. Belediyemiz bu işe bütçesi yetersiz olduğu ve mesafe uzak olduğundan kesin kalıcı bir çözüm sunamadı. Bize su deposu ve hortum yardımı falan yaptılar ama kafi gelmedi. Bir de başıboş kedi ve köpekler konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bütün yetkililer tarafından biliniyor. Fakat kimse inisiyatif olarak ileriye götüremiyor.” şeklinde konuştu.