Sarısoy, farkında olmadan yanlış soruların bizi zorluklar ve yokluk duygusuna sürüklediğine dikkat çekerek, doğru soruların evrene ekilen tohumlar gibi etkili olduğunu vurguladı.
Parayı hayatımıza çekmek neden bu kadar zor görünüyor? Sebebi, kendimize yanlış sorular sormamız. Çoğu zaman, ‘Neden param yok?’ veya ‘Niye bu kadar zorlanıyorum?’ gibi sorular soruyoruz. Bu sorular, farkında olmadan zorlukları ve yokluğu büyütür,” diyen Sarısoy, bu düzensiz enerji yerine doğru sorular sormamızı öneriyor.

Başkan Çavuş, Bursa’daki Toplantıya Katıldı! Başkan Çavuş, Bursa’daki Toplantıya Katıldı!

Doğru Sorular, Yeni Olasılıklar
Soru sormayı bir tohuma benzeten Esra Sarısoy, şu ifadeleri kullandı: “Bir tohum ektiğinizde, sürekli kazıp kontrol etmezsiniz. Ona güvenirsiniz. Toprağı sular, güneş almasını sağlarsınız ve büyüyüp filizlenmesine izin verirsiniz. Aynı şekilde, ‘Hayatıma daha fazla para kolaylıkla nasıl gelir?’ diye sorduğunuzda, bu soru bir tohum gibi evrene ekilir. Ona gereksiz müdahalelerde bulunmazsanız, kendi zamanında büyür ve size bollukla geri döner.”

Sürekli negatif sorular sormak yerine şu örnek soruları dile getiren Sarısoy, bu yöntemle sadece para değil, hayata sınırsız olasılıklar da çekilebileceğini belirtti:
“Paranın hayatıma kolaylıkla akması için hangi yeni olasılıkları seçebilirim?”
“Para enerjisini artırmak için hangi bilinç seviyesine geçebilirim?”
“Hayatımda parayı büyüten hangi katkılar mevcut?”

Para, Enerji ve Güven
Bir ağaç metaforu ile parayı açıklayan Sarısoy, “Bir ağacı düşünün. Tohumu toprağa ektiğinizde sabırla onun büyüyüp filizlenmesini beklersiniz. Para enerjisi de aynı bu şekilde zamanla büyür ve güçlenir. Doğru sorular sormak, o tohumu ekmek; güvenmek ise onun büyüyüp gelişmesini izlemektir,” dedi.
Son olarak şu uyarıda bulundu: “Sürekli ‘param yok’ gibi sorular sorarsanız, bu tohumları çorak bir toprağa ekmiş olursunuz. Ama doğru sorularla parayı filizlendirecek verimli bir zemin yaratabilirsiniz. Para, sizinle iş birliği yapmaya hazır bir enerjidir. Bunu hayatınıza çekmek için sade ve olumlu soruları kullanın. Bundan daha iyi nasıl olur?”
 

Muhabir: Sezgin Altınel