Bu hafta sizlere faydalı olmak kavramını ele almak ve bizlerin neler yapabileceğini düşünmenizi istedim.

       Bizler emeği ile çalışan toplum için birşeyler yapma ihtiyacı duyan insanlarız.Her mesleğin kendine göre bir zorluğu var.Bu mesleklerden öğretmenliğin ayrı bir özveri çaba istediğini söyleyebiliriz.

       Bence üç grup öğretmen var.Birinci grup;ahlakla ,iyilikle görevini yapan,öğrencilerini geliştirmeye ,onlara kitap okuma alışkanlığını ve ülke sevgisini kazandırmaya çalışan ,işini hakkıyla yapan saygın öğretmenler.Onların ellerini öpmek lazım.Maalesef sayıları az.

       İkinci grup ;mesai bitince öğrenciden önce okuldan fırlayan özel  dersten ne kazanırım derdinde bir grup.’’Kasap benden fazla kazanıyor .’’diyen düşünen bir kesim.

      Üçüncü grupta;arada kalıp kafası karışanlar.Bu grubun bence karar vermesi gerekiyor.İkinci gruba girip söylene söylene ömür mü tüketeceğim?.Yoksa birinci gruba girip işimi tutkuyla,sevgiyle üreterek hakkını vererek mi yapacağım.

       Bizler daima birinci grupta yer almaya çalışmamızın toplumun huzuru ve bizlerin mutluluğu için önemli olduğunu belirtmekte fayda var.

       Geçenlerde ulusal basında bir öğretmenimizin yaptıklarını duydum.Sizlerle paylaşmak istedim.Gü-neydoğu’nun köyünde bir öğretmen bakıyor ki;çocuklar mutlu değil.Ne yapsam derken,onları hayata alıştırmak adına toprağa birşeyler ekmeğe karar veriyor.Anlıyor ki çocukların birçoğu çilek görmemiş ve yememiştir.

     Hemen Bursa’daki tarım firmasına yazı yazarak durumu anlatıyor.Firma hiç ücret almadan çilek gönderince;hemen kolları sıvayıp hem okula hem hemde  evlerin bahçesine çilek fidesi ekmeğe başlıyorlar.Onlara çilek nasıl yetiştirilir,nasıl çoğaltılır eğitimi veren meslektaşımız herkese örnek oluyor.

     İki yılda köy çileğe doyduğu gibi kendine gelir sağlayan köylüler ;hocamıza dualarını esirgememişler

Ne mutlu o öğretmene.Böyle güzel kalple işini severek yapan meslektaşlara ne yapsak azdır.

    Benim sizlere paylaştığım örnekler dışında farklı meslek gruplarından insanlarımızın ortaya koy-  duğu paylaşımları basından veya internetten mutlaka duymuşsunuzdur.

     Bazen böyle örnekleri yurtdışından verme yarışı başlar.Yabancı hayranlığı gündeme taşınır.Ben böyle düşünmüyorum.Kendi insanımızın çok güzel şeyler yaptığını ve yapacağına inanarak yazımı burada noktalarken;bizler hangi grupta yer alacağımıza karar vermemizin önemli olduğunu belirtirken herkese sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.Sağlıcakla kalın…