1970 doğumlu ve aslen Yalova’lı olan Burhaniye Köyü Muhtarı Ramazan Üzüm, evli ve 3 çocuk babası. Köyündeki vatandaşın orman ve hayvancılıkla ilgilenerek geçimini sağladığını ve yaklaşık 170 kişinin yaşadığı köy nüfusunun yazları daha da fazla arttığını ifade etti. Yazları köye gelenler ile birlikte köy nüfusunun ikiye katlandığını belirten Üzüm, gelenleri yarısının şehir dışından gelen vatandaşlardan oluştuğunu aktardı.
Köylerinde halen daha olmayan doğalgaz nedeniyle Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin ile d görüştüklerini ve köylerinin dağınık bir bölgede olmasından dolayı Burhaniye’ye doğalgaz hattı bağlanmayabileceğini de açıklayan Muhtar Üzüm, köylerine 9200 metre su borusu da döşendiğini de sözlerine ekleyerek köy yollarıyla ilgili sorun yaşadıklarını ve bu anlamda sıkıntı yaşadıklarını belirtti.
Köylerinde yapılması planlanan gölet ve yola dökülecek olan sıcak asfaltın halen daha gündemde olmadığını ve bu planlamaların hayata geçirilemediğinden yakınan Muhtar Üzüm, bu sorunun çözümlenebilmesi açısından beklemede olduklarını açıkladı.
Köylerinde eskiden okul bulunduğunu fakat daha sonra bu okulun yıkılıp öğrencilerinin taşımalı sistemle Kılıçköy’e bağlı okullara servisle giderek öğrenimlerine devam ettiklerini ifade eden Üzüm, köyünde heyelan kaynaklı yıkıntıların olduğu bölgelerde düzeltmeye gidilmediğini ve vatandaşların bu konuda şikayette bulunarak konuyu mahkemeye taşıdıklarını, mezarlık ile köy meydanında yapılacak olan düzenlemeler için talepte bulunduğunu fakat halen bu duruma bir çözüm getirilemediğinden yakındı.
Köyündeki çocuk ve gençlerin çocuk parkı ve halı saha şeklindeki isteklerini hayata geçirmek isteğinde bulunduklarını ve köylerindeki eksikliklerin düzeltilmesi için yetkililerden yardım talebinde bulunduklarının çağrısını yaptı.
Köylerinde güvenlik konusunda pek sıkıntı yaşamadıklarını fakat ihtiyaçları olan güvenlik kamerası sorununu dilekçe vererek çözme konusunu gündeme getirdiklerini dile getiren Muhtar Üzüm, arada yaşadıkları hırsızlık problemlerini çözümü için başka köylerin kameralarına ulaşmaktansa kendi kameralarının olmasını tercih edebileceklerinden bahsetti.
Köylerinde yaşayan ve oraya göç ederek gelen vatandaş portföyünün bir kısmının İstanbul’dan gelenler, Burhaniye’ye bağlantılı köyler ile yabancılardan oluştuğunu belirten Muhtar Üzüm, mahallesine olan göç talebinin oldukça fazla olduğunu ve vatandaştan son 6-7 yıldır gelen taleplerin giderek arttığını açıkladı. Köylerinde turistik amaçlı gezilecek bir yerin olmadığını ama köylerindeki doğal güzelliklerin tanıtılmasının kendileri açısından iyi olabileceğini söyleyen Üzüm, bu sözlerin ardından röportajımızı noktaladı.
Tuğba ALTIN/Haber