Yalova VİP’te Transferler Tamamlanıyor Yalova VİP’te Transferler Tamamlanıyor

Kurulduğu günden bugüne yükselme ve küme düşme statüleriyle futbol dünyasını allak bullak eden Bölgesel Amatör Ligi’nde yeni sezon yeni statüyle gelecek. 2024-2025 sezonunda Yalovaspor ve Yeşil Yalova FK’nın ilimizi temsil edeceği Bölgesel Amatör Ligi(BAL)’nde statü bir kez daha değiştirilecek. Geçen sezon şampiyon olan takımların direkt olarak TFF 3. Ligine çıkartan statüden pekte memnun olmayan kulüplerin yoğun itirazları sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu(TASKK) bir kez daha harekete geçmek zorunda kaldı.
TASSK üyelerine geçtiğimiz günlerde yapılan toplantı sonrasında terfi statüsü hakkında görüşleri soruldu. Toplantı sonrasında ortaya çıkan madde şampiyonların direkt TFF 3. Lige çıkması durumunda 2, 3, 4 ve 5’inci sıradaki takımlara Play-Off hakkı tanınması oldu. Bu maddeye alternatif olarak şampiyonların direkt TFF 3. Lige çıkması ve sadece ikinci sıradaki takımlara Play-Off hakkı tanınması da ortaya çıktı.
Bin bir zorlukla lige katılan kulüplerin ekonomik olarak rahatlatma ve gelirlerinin arttırılması adına iddia projesi de Türkiye Futbol Federasyonu ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı işbirliğiyle Bölgesel Amatör Ligi(BAL) maçlarının sezon içinde bir ya da iki defa iddia bülteninde yer bulması da gündemin bir diğer ana maddesi oldu.

Editör: Arda Yavuz