Yalova merkezli olmak üzere toplam 5 ilde gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlar sonucu, organize suç şebekesi olduğu iddia edilen “Terma City” olarak adlandırılan gruba büyük darbe vuruldu. Devre mülk soruşturması kapsamında ilerleyen operasyonlarda aralarında ünlü oyuncu Yusuf Atala’nın da bulunduğu onlarca kişi gözaltına alındı. 

Yalova’da 130 Litre Kaçak Alkol Ele Geçirildi Yalova’da 130 Litre Kaçak Alkol Ele Geçirildi

Konuya ilişkin olarak Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, resmi sosyal medya hesabından açıklama yaparak operasyonla ilgili önemli detayları paylaştı. 

“Suç ve suçlulara yönelik çalışmalarımız aralıksız devam edecek” 

Vali Dr. Kaya, “Cumhuriyet Başsavcılığımız ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün yürüttüğü başarılı operasyonlarla "Terma City" olarak bilinen Orhan Karaderili'nin başında bulunduğu organize suç örgütü çökertildi. 10.06-14.06.2024 tarihlerinde gözaltına alınan 29 kişiye ek olarak 26.06.2024'te başlayan ikinci operasyonla 10 kişi daha yakalanarak gözaltına alınmıştır. 17 milyon 25 bin TL’lik düzenlenmiş çek, senet, şirket hesapları ve alınan kararların işlendiği ajandalara el konulmuştur. Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve Kahraman Polisimizi tebrik ediyorum. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için suç ve suçlulara yönelik çalışmalarımız aralıksız ve kararlılıkla sürdürülecektir. 

Kaynak: Haber Merkezi