Sevgili okurlarım kuranı kerimde Mülk suresi, yerlerin ve göklerin ve bütün yaratılmışların yegane sahibinin Allah Teala olduğunu haber veren bir fermandır.

Cenabı Hak bu surenin ilk ayetinde, “Mülkü, hükümranlığı elinde bulunduran Allah ne yücedir. Onun her şeye gücü yeter.” (Kaynak: Mülk suresi ayet 1).

Sevgili okurlarım Rabbimiz, Malikül Mülk’tür, Allah mülkü dilediğine verir, dilediğinden alır. O, yani Allah mutlak kudret sahibidir. Biz kullarına düşen Rabbimizin kudretine teslim olmaktır.

Sevgili okurlarım Mülk suresi yaşadığımız dünyanın imtihan yurdu olduğunu bildiren bir beyandır. (Kaynak: Mülk suresi ayet 2).

Mealen, “Allah hanginizin işini daha güzel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.”

Sevgili okurlarım yazıma son verirken şu duayı yazıyorum;

“Allah’ım beni Müslüman bir ülkede dünyaya getirdin, Müslüman olarak da ölümü nasip eyle Allah’ım! Senin kudretinle sabaha çıktık, senin kudretinle akşamladık. Senin kudretinle yaşar, senin kudretinle ölürüz. Yine dönüşümüz ancak sanadır.”

Amin.