Soygüzel ve Koçal, Elmalık’ın 100. Yılı İçin Konuştu Soygüzel ve Koçal, Elmalık’ın 100. Yılı İçin Konuştu

Gazi Paşa Caddesi’ni boydan boya kapsayan Yalova sahili, Yalovalı vatandaşların bir nebze nefes alarak keyifli vakit geçirdikleri yegane alanlardan biri olmaya devam ediyor. Yalovalı vatandaşlar ve turistler, bu bölgeye özellikle akşam saatlerinde akın ederek şehrin en kalabalık nüfus yoğunluğunun oluşmasını sağlıyor. Ne var ki yaz aylarında buranın kronikleşmiş bir koku sorunu var ve özellikle bu yıl daha da etkini göstermeye başladı.

Yalova Gazi Pasa Cadde Luna Kafe Esnaf Koku Koku Sikayet (2)Sahilin ileri kısımlarındaki belirli bölgelerde yosunlar aracılığıyla denizden gelen koku, yürüyüş yapanlara ve evleri olanlara ciddi rahatsızlık yaratıyor. Bu problemden en fazla etkilenen grup ise sahil bölgesinde işletmeleri olan esnaflar oluyor. Batı Sahil Bandı yolunda “Luna Kafe” isimli işletmede 14 yıldır esnaflık yapan Muhammed Karahasan son 10 gündür büyük sıkıntılar çekiyor ve kötü kokudan kaynaklı olarak iş yapamaz hale geldi.

Konuya ilişkin olarak esnaf Karahasan ile görüşme gerçekleştirdik. Karahasan, bu sorunun geçmişte de yaşandığını ancak bu yıl dayanılmaz bir noktaya vardığını söyleyerek mağduriyetini anlattı.

Yalova Gazi Pasa Cadde Luna Kafe Esnaf Koku Koku Sikayet (3)

“Kokudan 10 gündür iş yapamaz hale geldik”

Kokunun akşam saat 18:00’den sonra arttığını belirten Karahasan, “Şu anda deniz dalgalı olduğu için yosun toplanmıyor. Deniz durgunlaştığı zaman yosun birikiyor ve burada kokudan kaynaklı olarak biz burada 10 gündür iş yapamıyoruz” dedi. Köprünün olduğu bölgenin temizlendiğini söyleyen Karahasan, “Burayla alakalı hiçbir çalışma yapılmıyor. Zaten şurada 1 ayımız kaldı. Yalova’da Ağustos’un 20’si olduğu zaman sezon biter ve barlar sokağı caddesi trafiği canlanır. Bizim 1 aylık bir vaktimiz kaldı ama biz bu kokudan 10 gündür iş yapamıyoruz” diyerek tepkisini yineledi. “Müşteri potansiyelinde ciddi bir azalma olduğunu vurgulayan Karahasan, “Müşteri buraya gelmiyor. Geliyorsa da burnunu kapatmak zorunda kalıyor. Ben bu konuda 2 kere belediyeye 153 numarası üzerinden başvuruda bulundum. Bir çözüm yapılmıyor” ifadelerini kulandı.

Yalova Gazi Pasa Cadde Luna Kafe Esnaf Koku Koku Sikayet (2)

“Sadece formaliteden geldiler”

Yaklaşık 1 aylık bir vakitleri kaldığını söyleyen Karahasan, “Biz bu 1 ayda ne kazanırsak kışı onunla döndüreceğiz. Ben personelin parasını 10 gündür cebimden veriyorum. İş olmadığı için 2 tanesini izne çıkarmak zorunda kaldım. Milletin işi gücü olduğu için akşam 6’dan sonra sahile iniyor ve bu koku nedeniyle diğer tarafa gidiyorlar. Doğal olarak buna bir çözüm istiyoruz” şeklinde konuştu. Şikayetlerinin kayıta alındığını açıklayan Karahasan, “20 gündür burada temizlik çalışması yapılmadı. 1 ay önce yarım saatliğine bir kepçe çalıştı ama o da yetersiz. Sadece formaliteden geldiler” dedi.

Ağaçlardan düşen yaprakların da temizlenmediğinin bilgisini veren Karahasan, “Biz her gün temizliyoruz ama olmuyor. Bu yapraklar iş yerimin içine giriyor. Ben belediyenin herhangi bir çalışmasını göremiyorum. İlk zamanlar sistem oturmadı görev dağılımı yapılmadı dediler. Tamam… Anlayış gösterdik. Çünkü yeni bir yönetim geliyor ve görev dağılımları olacak. Ama artık sezon bitiyor… İstanbul’da İstiklal ne ise Yalova’da da burası o. Bu caddedeki yosun kokusu ve yerdeki yapraklar normal değil. Arka tarafta çöpler var ve orada sinekler birikiyor. 10 günde bir yıkıyorlar ama yetersiz kalıyor. Burada insanlar yemek yerken rahatsız oluyor ve doğal olarak aşağı tarafa gidip yemek yiyorlar” ifadelerini kullanarak açıklamasına son verdi ve belediye yetkililerine çağrıda bulundu.

Muhabir-Kameraman-Özel Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalova Gazi Pasa Cadde Luna Kafe Esnaf Koku Koku Sikayet (1)

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel