KISA KISA

Yalova Kent Konseyi Başkan Adayı Ali Çolakoğlu; Paradan Bahsedilmesi Etik de Değil Hoş da Değil

Yalova Kent Konseyi’nin Başkan Adaylarından biri olan ünlü Yalovalı müzisyen Ali Çolakoğlu, adaylığını Yalova Gazetesi’ne değerlendirdi.

26 Eylül Perşembe günü Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek olan  7. Dönem Seçimli Olağan Genel Kurulu’na sayılır günler kala Başkanlık yarışı iyice kızıştı. Yalova Kent Konseyi’nin Başkanı olabilmek için öne çıkan Mustafa Kandemir, Kenan Engin, Ali Çolakoğlu, Nurten Anıl Kalyoncu ve Halit Okan, gerçekleştirmek istedikleri projeleri teker teker kamuoyuna duyuruyor. Bizde Yalova Gazetesi olarak adayların hepsi ile röportajlar gerçekleştirip siz değerli takipçilerimizle buluşturuyoruz. Bu kapsamda yaptığımız röportajların sonuncusu ise tüm Yalovalıların yakından tanıdığı “Aliço” lakaplı müzisyen Ali Çolakoğlu ile oldu. Başkan Adayı Çolakoğlu gazetemizin “Kısa Kısa Gündem” serisinde adaylığından seçim sürecine kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu. 
“Yalova’ya vefa borcum var”
İlk olarak kendisi hakkında bilgi veren Çolakoğlu, "1962 Zonguldak doğumluyum. 1986 Ağustos ayından itibaren Yalova’da ikamet ediyorum. Bu şehirde evlendim ve çocuk sahibi oldum. Ailemi nasıl seviyorsam bu şehri de o kadar çok seviyorum. Gerek STK hayatımda gerek sosyal hayatımda en önem verdiğim şey benim için dostluktur. Ağızdan çıkan her söz benim için çok kıymetlidir. Yaptığım şeyleri anlatmaya çok taraftar değilim. Çünkü gönüllülük esasına dayanan bir şekilde yaşlılarımıza, çocuklarımıza ve engelli ailelerine birçok yardımlar yaptık ama ben bunların reklamında hiç olmadım. Bir etikete ihtiyacım yok ve hiçbir zaman bir etiket peşinde koşmadım” ifadelerini kullandı. Hiçbir koltuk peşinde koşmadığını belirten Çolakoğlu, “Benim için en güzel koltuk, evimdeki koltuktur. Yalova benim için çok özel ve almış olduğum dualar nedeniyle Yalova’ya vefa borcum var. Herkesin borcu tabi ki vardır ama benim bu şehrin garibanına, yaşlısına ve çocuğuna bir gönül borcum var dedi. Lakabının çıkış noktası hakkında bilgi veren Çolakoğlu, “Bir gün sahnedeyken kanser hastası bir akrabam “Aliço” diye bağırdı. Bu 20-25 sene önceydi ve bu üzerimize yapıştı” dedi. 
“Roman bir çocuğumuzun kök hücre tedavisini yaptırdık” 
Yalova Kent Konseyi’nde Yürütme Kurulu Üyeliği yaptığının hatırlatılması üzerine Çolakoğlu, “Yalova’daki STK’larda çok görev aldım ve çok işler yaptık. Misal adaylarımızdan biri olan Nurten Anıl Kalyoncu ile birlikte Yalova’daki şehit ailelerimizin çocuklarına yardım gecesi yaptık. Yalova’daki sanatçı arkadaşlarım ve STK paydaşlarımızla birlikte kök hücre tedavisi gören Roman Mahallesi’ndeki bir çocuğumuzun tedavisini yaptırdık. Birçok çalışma var ama benim için önemlisi 2011 Kasım’ından itibaren düzenli olarak yaptığım bir şey var; Yatalak, engelli, sosyal hayattan kopuk ailelerimizi ve çocuklarımızı evlerine gidiyorum. Onların gönüllerini almak için 2 şarkı çalıp söylüyorum. Gördüm ki hastalarımızın ve ailelerinin motivasyonu yükseldikçe hastalığa bakış da değişiyor” şeklinde konuştu ve geçtiğimiz haftalarda Yalova’da düzenlenen Aronya Festivali’nin oluşması için ilk öneri de bulunan insanlardan biri olduğunun bilgisini verdi. 
“Bu iş gönül işi” 
Neden aday olduğunu açıklayan Çolakoğlu, “Ben dostluğa çok önem veriyorum. Gördüm ki Altınova’nın Karadere ile Örencik Köyü’nden Armutlu’nun Kapaklı ile Fıtıklı Köyü’ne kadar bu şehrin tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla, mimarisiyle ve insanıyla kucaklaşmaya ihtiyacı var. Düşünsenize hala Armutlu’nun Yalova’nın ilçesi olduğunu bilmeyen %70’lik bir kesim var.  Oysa ki bizim kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Bunu yapmak için ne paraya ihtiyaç var ne de bunu yapacak insanların ekonomik gücünün çok iyi olmasına ihtiyaç var. Çünkü bu iş gönül işi. Özellikle altını çizerek tekrar söylüyorum; Yeni yeşil dünya düzeninde tarihi ve kültürel geçmişiyle, bugünüyle, yarınıyla bu şehrin mahallesine, sokağına, caddesine, gencine, kadınına, çocuğuna, garibanına, yaşlısına ve kaybetmiş olduğumuz bütün yakınlarımıza gönül borcumuz var. O yüzden kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Ben Ali Çolakoğlu olarak bunun için adayım” ifadelerini kullandı. 
“Danışma Kurulu’nda 8 akademisyen olacak” 
Başkan olması halinde gerçekleştirmek istediği projelerden bahseden Çolakoğlu, “Şehirleri şehir yapan mahallelerdir ve o mahallelerin sokaklarıdır. Mahalleye huzur gelirse ve mutluluk katarsak çocuklarımızla, ablalarımızla ve abilerimizle beraber şehri güzelleştireceğiz. Benim ilk düşüncem kıymetli STK’larımızla birlikte Mahalle Meclisleri kurmak ve Mahalle Söyleşileri yapmak… Niçin mahalle? Rahmetli annem “O evin önünden geçerken çok fazla ses yapmayın” derdi. Biz o an bunu anlamazdık ama yıllar sonra anladık ki koşumuz balkonuna sarı çiçek koyduğu zaman evde hasta olduğunu öğrendik. Kırmızı çiçek koyduğunda gelin çıkacağını öğrendik. Ben bu yapı ve kültürü seviyorum” dedi. Yalova Kent Konseyi’nin Yürütme Kurulu olduğunu hatırlatan Çolakoğlu, “Ben bir de Danışma Kurulumuz olsun istiyorum. Danışma Gruplarında kimler var? Şu an da Çalışma Gruplarımız var. Çalışma Gruplarımızdan çok güzel fikirleri çıkıyor ve görevli arkadaşımız tarafından not alınıyor. Biz onu 1 ay sonraki Yürütme Kurulu Toplantısı’nda gündeme getiriyoruz ve bu konuşuluyor. Ben uygulamacı bir insanım. Konuştuğumuzu uygulayacağız… Bunun için de Danışma Kurulumuz da 8 tane akademisyen tarafından oluşacak. Bunlar, bizim Çalışma Gruplarına proje bazında hem katkıda bulunacak hem de bizi yönlendirecek” şekline konuştu. 
“İstişare Kurulu’muz olacak”  
Hayata geçirmek istediği bir diğer kurul olan İstişare Kurulu’ndan bahseden Çolakoğlu, “Peki bunda kimler olacak? Sokağa çıktığımızda şehirde abi kalmadı diyoruz. Bu yüzden diyorum ki İstişare Kurulu’nda kimler olmalı? Belediye Başkanlıkları yapmış büyüklerimiz, Valilik yapmış büyüklerimiz, Oda Başkanlığı yapmış büyüklerimiz, bu şehirde müdürlük yapmış büyüklerimiz ve sokakta parmakla gösterilen büyüklerimizden oluşan İstişare Kurulu’muz olacak. Ben Kent Konseyi’ni çok farklı bir yere getirmek istiyorum. Türkiye’de büyük bir farkındalık yaratmak istiyorum. Var olan Çalışma Gruplarına ek olarak getirmek istediği Çalışma Gruplarından bahseden Çolakoğlu, “Spor Çalışma Grubu, İmar ve Peyzaj Çalışma Grubu, Tarım Gıda ve Su Ürünleri Çalışma Grubu, Göç Çalışma Grubu… Kızsak da bu şehirde aynı havayı soluduğumuz kardeşlerimiz var. Kent Sağlığı Çalışma Grubu olmalı… Çünkü baktığımız zaman Yalova’da kanser hastalığında çok artış var. Hukuk ve İnsan Hakları Çalışma Grubumuz olacak. Gençlerimiz için Teknoloji Çalışma Grubu olacak. Yalova Altınova’dan Armutlu’ya kadar altı tarih kaynıyor. Bu şehir başka bir şehir… Bunun içinde Kent Kültürü ve Kültürel Miras Çalışma Grubu olacak” dedi.  
“Haksız rekabet var”
Yalova Kent Konseyi Başkan Adaylarının liste yaptığı iddialarını hakkında konuşan Çolakoğlu, “Aslında liste yapmak mümkün değil. Ama şu an da diğer adaylardan duyuyoruz ki herkes bir liste yapıyor. Aslında böyle bir şey yok. Tüzükte de yok… Çünkü haksız bir rekabet var. Kafadan 3-4 kurum isim veriyor… Bu memleketi seven ve üreten o kadar çok kişi var ki… Ben Yürütme Kurulu Üyesiyim. Oralardan gelen kimse yok. Biz o toplantıları 8-9 kişiye yaptık. Yürütme Kurulu listesi yapmak ve hazırlamak hoş değil. Etik de değil… Ama yapılıyor mu? Herkes yapacak. Ben bunun olmasına taraftar değilim. İstiyorum ki en arkada oturan STK üyemiz “Ben de adayım” desin. Onu da yapacağı çok şey var. Belki senin ve benim düşünemediğim şeyleri düşünecek. Emek çalmaya hiç gerek yok” ifadelerini kullandı. Kendisinin ekonomist olmadığını yineleyen Çolakoğlu, “Çok param da yok. Sahneden kazandım. Programlara gelen sponsorlardan biraz kazanıyoruz ve emekli maaşım var. Ama çok sıkışırsam ekonomiden anlayan ekonomist bir oğlum var. Bu işin parayla ve bütçele ilişkisi yok. Ben zaten bunun meyvesini almışım. Niye? Oğlumu yetiştirmişim. Demek ki biz de az çok bütçeden de ekonomiden de anlayabiliyoruz. Gündem de onun parası, şunun busu çok diye bir şey var. Böyle bir şey etik de değil hoş da değil. Çünkü yüz yüze bakıyoruz. Bir söylem yaparken nereye gideceğine çok dikkat etmemiz ve kırıcı olmamamız lazım” diyerek sitem etti.
Muhabir-Kameraman-Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel