Ali Erbaş, Yalova’ya Geldi Ali Erbaş, Yalova’ya Geldi

Taştan, mesajında milletin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde gösterdiği kararlılığı ve fedakarlıkları öne çıkararak şu ifadeleri kullandı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde “Ya İstiklal ya ölüm!” parolasıyla başlattığımız İstiklal Mücadelemiz; kadın, erkek, genç, yaşlı demeden 7’den 77’ye Aziz Milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı ile gösterdikleri emsalsiz fedakârlıkları sayesinde zaferle neticelendirilmiştir. 
Köklü tarihimizin her döneminde görüldüğü üzere, Samsun’da ateşlenen özgürlük meşalesinin, adım adım Cumhuriyet güneşine dönüşmesinde vazifesini layıkıyla yerine getiren Aziz Milletimiz, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesine sarılarak geçmişte olduğu gibi bugün de hain emellerin karşısına aşılmaz bir kale olup dikilmiştir. 
Bu duygu ve düşüncelerle Yalova’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılında başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Mücadelemizin Kahramanları olmak üzere, Aziz Milletimizin gönlünde ölümsüzleşen, vatanımızın her bir karış toprağı için canını feda eden Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Yalova’mızın bu gurur gününün birlik ve beraberlik içinde coşkuyla geçmesini diliyor, tüm canları saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi