Yalova Gazetesi’nin en ilgi çeken serilerinden olan “Mahallenin Muhtarı” tüm hızıyla devam ediyor. Subaşı’nın üç mahallesinden biri olan Denizgören Mahallesi’nin Muhtarı Süleyman Atan, muhabirimiz Göktuğ Doğukan Yüksel ile görüşme gerçekleştirdi.
“Vatandaşlarımızdan Allah razı olsun”
Kendisi hakkında bilgi veren Denizgören Mahalle Muhtarı Süleyman Atan, “1971 Tokat Niksar doğumluyum. 2003 yılında buraya ikamet ettim. Belirli iş yerlerinde sürekli çalıştım. 2014 Mahalli İdari seçimlerde Muhtar adayı oldum ve halkımın iradesiyle bu göreve geldik. Vatandaşlarımızdan Allah razı olsun, bizi bu göreve layık gördüler. Elimizden geldiği kadar vatandaşımızın hizmetindeyiz” ifadelerini kullandı.
“Ev hanımları mevsimlik olarak çalışmaya gidiyor”
Mahallesinin vatandaş portföyünden bahseden Muhtar Atan, “Genel olarak ve mahallem adına konuşuyorum; %70’i tersaneci. Bunlar Samsun, Zonguldak, Urfa, Kastamonu… Yani Türkiye’nin her ilinden, ilçesinden vatandaş bulmak mümkün. Aynı zamanda burada oturanlarda dış mekan ve iç mekan çiçekçilik var. Orada da çalışan baya bir çalışanımız var. Kivi bahçelerimiz var. Ev hanımları da mevsimlik olarak oraya çalışmaya gidiyorlar. Mahallemin nüfusu 3 bin 600, seçmen sayım da en son ki seçimlerde 2 bin 90’dı” dedi.
“Uyum sorunu yaşandı”
Denizgören Mahallesi’nin yerleşik halkı ile dışarıdan tersaneye çalışmak için gelen insanlar arasında uyum sorunları yaşandı mı sorusuna cevap veren Atan, “Tabi ki bu uyum sorunu yaşandı. Niye? Tersaneye çalışmak için gelen insanlar Anadolu’nun kesimlerinden geldiler. Geldiğin yere ayak uydurmak hemen olmuyor. Bir zaman, süreç gerektiriyor. Tabi ki bu sıkıntıları yaşadık ama sistem yavaş yavaş oturuyor. Binanın bahçesinde kimisi hayvan barındırmak istiyor. Kimisi meyve, sebze dikmek istiyor. Eskiden benim ilk geldiğim yıllarda boş daire çoktu ve o zamanlar kiracı sirkülasyonu çok oluyordu. Bir vatandaş geliyordu 10 ay kalıyordu, diğer 5 ay kalıyordu, gidiyordu. O zaman biraz daha karışıktı. Şimdi tersanecilerin %80’i ev aldı, ev sahibi oldular” şeklinde konuştu.
“Kimse durup dururken zam yapmaz”
Ulaşım ile ilgili en büyük sorunun pahalılık oluğunu ifade eden Atan, “Vatandaşın şu andaki en büyük sıkıntısı zamlar. Mazota zam, vergilere zam, bandrollere zam, parçaya zam olduğu zaman tabi ki de bu halka yansıyor. Zam yapıldığı zaman vatandaşa yansıyor. Vatandaş biraz sitemli ama yapacak bir şey yok. Kimse durup dururken zam yapmaz” ifadelerini kullandı.
“Konut olursa 15 bine çıkarız.”
Mahallede konut sıkıntısı yaşandığını söyleyen Atan, “Aşırı bir talep var. Boş daire olmadığından talebi karşılayamıyoruz. Buranın nüfusu Şubat ayında açıklanana göre 8 bindi. Eğer burada konut olursa 15 bine tekabül eder. Beni şahsen günde 10-15 kişi arıyor kiralık daire için. Ama yok. Olsa buraya gelecekler. Şu anda buranın en büyük sıkıntısı konut talebi” şeklinde konuştu”
Muhabir/ Göktuğ Doğukan Yüksel
Kameraman/ Göktuğ Doğukan Yüksel