Videolu köşede eğitim ile ilgili anekdotlarını paylaşan Niyazi Bektaş, rahatsızlığından dolayı bir süre yazıları ile eşlik edecek. İstanbul’da silahlı saldırı sonrası öldürülen İbrahim Oktugan için yorumda bulundu.
“PEYGAMBERLİK MESLEĞİNE SELAM OLSUN....
Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Gelecek gençlerindir.. Gençliğin mimari ise öğretmenlerdir...
Biraz daha konuyla ilgili bilgi verelim;
Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın ve gücünü sevgiden alan dünyanın en güzel mesleklerindendir. Yeni nesilleri, bir anlamda ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz eğitim ordumuzun varlığı, milletimize daima güven vermektedir. Öğretmenlik insanlık tarihinin en kutsal ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenler, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, gençleri hayata hazırlayan ve toplumun sürekli önünde giden gönül erleridir. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir. Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın; sınırları, okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen; sevgi ve fedakârlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir. Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder’ veciz sözleriyle vurguladığı üzere; geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilimle aydınlatarak yetiştirmek amaç ve hedefinde, öğretmenlerimizin üstlendikleri görevi bugün olduğu gibi gelecekte de en iyi şekilde yerine getireceklerine olan inancımız tamdır. Öğretmenlerimiz; hür, onurlu ve saygın toplum olma merdiveninin en önemli basamağıdır. Karanlığı bir güneş gibi aydınlatan tüm öğretmenlerimize toplumun esas görevidir..
Öğretmenlere şiddet uygulamak dünyanın en alçak eylemidir..
Bu nedenlerle diyorum ki öğretmenine sahip çıkmak insanlığa hizmet vermekle eş anlamlıdır..
Öğretmenlik, toplumun temel taşlarından biridir ve kutsal bir meslektir. Öğretmenler, geleceğin inşası için çocuklara bilgi ve değerler sunan rehberlerdir. Onlar, sadece dersleri öğretmekle kalmaz, aynı zamanda öğrencilerin karakter gelişimine katkıda bulunurlar.
Gününüz dünyasında kutsal değerlere sahip çıkmak ne kadar önemli ise, öğretmenlere sahip çıkmak en az o kadar önemlidir..
GEÇMİŞ yıllara göre öğretmenler günümüzde yalnızdırlar..
Öğretmenlik mesleği sıradan bir meslek değildir..
Öğretmene şiddet uygulamak sadece günümüze has bir eylem değildir.. Geçmişte de şiddet vardı. Ancak günümüzdeki kadar yaygınlaşmış değildi.
Toplumun en saygın mesleği olan öğretmenliğin bu duruma gelmesinde en büyük pay bizzat öğretmenlerin kendisine aittir..
Bir öğretmen görevi başında şehit ediliyor, meslektaşlarımız ne yazık ki vurdumduymaz davranıyor. Bana ne diyor.. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın, anlayışında olan bir insan öğretmen olabilir?
Görevleri başında şehit edilen binlerce meslektaşımız var. Şiddet sonucu öldürülen onlarca meslektaşımız var.
Bir öğretmen olarak her ne şekilde olursa olsun öğretmenlere şiddet uygulayan herkesi nefretle kınıyorum..
Aynı zamanda olumsuz olaylar karşısında tepkisiz kalan, küçük menfaatlerini düşünerek ot gibi yaşayan meslektaşımızı da kınıyorum..
Birlikten kuvvet doğar; düşüncesiyle haksızlığa uğrayan öğretmenlere hep birlikte, el ele tutuşup sahip çıkmak önce meslektaşlarımızın sonra da bütün milletimizin insanlık görevidir..
Karanlığa karşı mücadele eden, alın teri döken tüm öğretmen kardeşlerimi selamlıyorum..
Öğretmenlere kalkan el yasal olarak kesinlikle kırılmalıdır ..” ifadelerine yer verdi.