HAYATI DEĞERLİ KILAN ÖLÇÜ: İMAN

Yüce Allah, Maide suresi ayet 9’da mealen biz kullarına şöyle buyurmaktadır, “Allah, iman edip dünya ve ahiret için yararlı işler yapanlara bağışlama ve büyük bir mükafat sözü vermiştir.”

Sevgili okurlarım iman, Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah’tan olduğuna inanmaktır.

İman, hak ve adalete, iyilik ve merhamete, huzur ve mutluluğa giden yollardaki bütün engelleri kaldırmaktır.

Sevgili okurlarım kuranın getirdiği ilahi prensiplere gönülden bağlanmak, peygamber efendimiz (s.a.s)’in her alandaki örnek hayatını kendine rehber edinmektir.

Sevgili okurlarım iman, davranışlarımıza yansıyıp ahlakımıza yön verirse gerçek anlamına ulaşır. İmanımız dilimize yansıdığında zikir ve şükür olur. Gözümüze yansıdığında iffet ve haya olur.

Sevgili okurlarım imanımız yüzümüze yansıdığında tebessüm, aklımıza yansıdığında tefekkür olur. Gönlümüze yansıdığında samimiyet, ailemize yansıdığında sevgi-saygı, şefkat ve merhamet olur.

İmanımız iş ve ticaret hayatımıza yandığında doğruluk ve dürüstlük olur. İmanımız toplumsal hayata yansıdığında adalet, güven ve huzur olur. Amin.

NOT: Yalova Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesinin Sekreteri melaike kızımız Kübra Yıldırım’a sonsuz teşekkürler.