Merhaba saygıdeğer okurlarım;

Yazılarımı takip eden okurlarıma ilk önce teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Bazen iyimser tenkitlere bazen de yanlış bilgilerle donatılmış, Yalovaspor sevgisi olan takipçilerime cevap vermek haddime düşmese de yanlış bilgileri de ortadan kaldırıp bilgi dağarcığımda olan doğruları paylaşmasam da olmaz.

Bahse konu kişilerin Yalovaspor’un 3. Lige çıkmasında hiçbir katkısının olmadığı gibi futbolcularında en ufak bir performansı olmamıştır. Çünkü Yalovaspor sahada mücadele edip 3. Profesyonel Ligine çıkmamıştır.

Sizin kafalarınızı karıştıran kişilerin ya beyni sulanmıştır ya da Yalovaspor’umuzu kullanıp şahsi reklamını yapıyordur.

Gerçek şudur, iller bazında profesyonel takımları olmayan resmi kulüplere bir defaya mahsus belli bir teminat mektubu karşılığında 3. Ligde müsabakalara katılma imkanı sağlanmıştı.

O günkü Spor Bakanlığı, teminat mektubu konusunda bazı problemler çıkarsa da o günün Denizcilik Bankasından teminat mektubu alarak profesyonel olma hakkını elde ederek 3. Ligde müsabakalara katıldık. Sahamızda Gölcük maçını galibiyetle kapatsa idik belki de 2. Profesyonel Ligine çıkacaktık.

Lokal konusunu, tesisler konusunu ısrarla yazmamı isteyen okurlarım, tekrar tekrar yazdığım, sizinle paylaştığım satırlarımı Yalova Gazetesinin internet sitesinden bulabilirsiniz.

Aslında mesele 2024-2025 sezonu. İki takımımızın katılacağı Bölgesel Amatör Liginde Yalovaspor ve Yeşil Yalovaspor FK tam bir çıkmazın içinde olacaklar.

Her iki takımımızın aynı gruba verilmesi bence büyük bir yanlış. Sezon sonunda grubun ikincisi olan herhangi bir takımımızın altında ligi üçüncü bitirse dahi küme düşmesi bir başka çıkmaza sokuyor takımlarımızı.

Daha doğrusu temsilcilerimizden biri şampiyon olamazsa diğeri kesin küme düşecektir. Aramızda geçecek her iki maç bu atmosferde oynanacaktır.

Atanmışların ve seçilmişlerin bu konuyu sezon başlamadan ele alacaklarına yürekten inanıyor, tüm sporsever taraftarlarına selamlarımı yolluyorum.

Yalovaspor Kulübü Eski Başkanı Zeki Baş