Gelecek Partisi Yalova Kurucu İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, son 5 sene içerisindeki Yalova siyasetinin en önemli figürlerinden biri oldu. Partisi ile Yalova’da birçok farkındalık yaratan Çandır, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Yalova Belediye Başkanlığına aday olsa da istediği sonucu alamadığı için siyasete ara verirken, asıl işi olan Eczacılığa ve Tasavvuf müziği icra eden “Hasat Vakti” grubundaki sanatsal çalışmalarına tekrar başladı.

Çandır, siyasete ara vermesine rağmen Yalova’nın güncel konuları ve sorunlarına ilişkin konuları resmi sosyal medya hesabından paylaşmaya devam ediyor. Çandır son olarak Yalova sokaklarındaki temizlik, belediye işçilerinin eylemi, Sabiha Gökçen Havalimanı’na olan ulaşım ve Yalova Belediyesi Birim Başkanlarına dair açıklamalarda bulundu.

“Kimsenin parası belediyede kalmaz”

Paylaşımına tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayarak başlayan Çandır, “alova'da bayram sabahına, pek de iç açıcı olmayan manzaralarla uyandık ne yazık ki. Birçok mahallede, yeterince bayram temizliği yapılamadan bayram karşılandı. Benim oturduğum Adnan Menderes Mahallesi Kumlu Sokak'ta da çöp kamyonu 2. Gün geldi. Burada sorumluluğu olan her kimse diyorum ki; olmadı, yakışmadı. Eskiden bayram önünde çiçekler budanır, caddeler yıkanırdı. Fatih Caddesi'ndeki kaldırım kenarlarındaki fikstürümler uzun süredir budanmıyor. Belediye park bahçe ekipleri de düzgün çalışmıyor. Deniliyor ki, belediye maaşları düzenli ödemiyor, ödeyemiyor. Bilinsin ki kimsenin parası belediyede kalmaz. Elbet ödenir. Ama bayram önü olmadı arkadaşlar... Yalova’mıza yakışmadı. Balıkçılar Kahvesi fiyatlara zam yaptı malumunuz. Onlar da furyaya uydular. Madem zam yaptınız, sandalye, masa örtüsü gibi hizmet araçlarına da bir çeki düzen verin. Yalova'nın bir turizm kenti olduğunu Kooperatif Yöneticilerine ara ara hatırlatmak gerekiyor” dedi.

“Belediye’nin Yalova’dan Sabiha Gökçen’e saat başı sefer koyma mecburiyeti var”

Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşıma yönelik taleplerini yineleyen Çandır, “Defalarca yazdım, yine yazacağım. Yalova'dan Sabiha Gökçen'e, Yalova Belediyesi'nin, her saat başı minibüs seferi koyma mecburiyeti vardır. Bursa menşei ulaşım şirketleri, otobandaki Oksijen Tesisi'ne kadar yolcuyu getiriyor. Yolcu perişan oluyor. Ya elde valiz Oksijen'den aşağı yürüyecek, minibüs bekleyecek, ya da otobandan araçla yolcu alınacak. Kolayı var... Yalova Belediyesi, Sabiha Gökçen Havaalanı Yönetimi ile masaya oturmalı ve Yalova'da Sabiha Gökçen Havaalanı'na direkt, karşılıklı sefer başlatmalıdır. İlla ki otobüs olması gerekmez. Midibüs kâfidir” ifadelerini kullandı. Yalova Belediyesi’nin Birim Başkanlarının belli olduğunu hatırlatan Çandır, “Tüm yöneticilerimize başarılar diliyorum. Kendi mülkleri gibi belediyemize sahip çıkacaklarını olan inancımız tamdır. Siyasi bir karar gibi değil de, emaneti ehline veriniz ideali ile bazı isimlerin atandığını görmek bizleri fazlasıyla mutlu etti. Özellikle, Murat Arslanhan ve Ömür Bayar gibi isimler, son derece isabetli oldu. Allah c.c. yâr ve yardımcınız olsun. Harama tevessul etmeyin, edenlerin de gözünün yaşına bakmayın. Beyt'ül mal sizlere emanet” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Akyol, Yalova Projelerini Erdoğan’a Anlattı Akyol, Yalova Projelerini Erdoğan’a Anlattı

Kaynak: Haber Merkezi