Yalova'da yapımı tamamlanan asfalt plent tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Vali Vekili Mehmet Bahattin Atçı, Yalova Belediye Başkan Vekili Murat Tiryaki, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, kurum müdürleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Dualar eşliğinde gerçekleşen açılışta, kurdele kesimi yapılarak tesis resmen faaliyete geçti.

Yalova Il Ozel Idare Asfalt Plent Tesis Acilis

Yılmaz: İlimizin ve Yalova’mızın geleceğini yapılan bir yatırım olarak görüyoruz

Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, “İl Özel İdaresi olarak, Altıova'dan Armutlu'ya ilimizin tamamında kültürden eğitime, spordan tarıma, alt kapıdan üst yapıya pek çok projeyi hayata geçirdik. Bugün de sözünü verdiğimiz projelerden birini daha hayata geçirmenin durumunu yaşıyoruz. İdaremizi bir adım öne taşıyacak 33 milyon lira değerinde saatte 160 ton üretim kapasitesine ve 150 ton bitüm depolama alanına sahip tesisimizin açılışını sizlerle birlikte kutlamaktan büyük mutluluk yaşıyoruz. Hemen arkamızdaki alanla girişte konumlanmış olan eski tesisimiz artık ihtiyaca cevap vermiyordu. Ekipman tedarikinde zorlanıyor ve yol sezonunda yirmi güne kadar uzayabilen bakım süreçleri gerekiyordu. Bu nedenle İl Genel Meclisimizden aldığımız yetkiyle son teknoloji ve çevre dostu yeni bir tesis kurma kararı aldı. 550 kilometreyi aşan ve her geçen gün büyüyen bir yol ağına sahibiz.

Asfaltın plentimizi de daha hızlı ve verimli hizmet verebilmek amacıyla Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın İl Emlak Genel Müdürlüğümüzden tahsis ettiğimiz şu an burada bulunduğumuz maden standımızın içerisine kurmuş olduk. Bu plent sayesinde artık modern ve dayanıklı yolları inşa edebilecek, ulaşım ağımızı güçlendirecek ve bölgemizin refahına katkıda bulunacağız. Bu yıl 55 kilometre sathi kaplama, 250 kilometre arazi yolu çalışması başlattık. Tonlarca yama yaptık. Tesisimizden üreteceğimiz asfalt ile bu sene 12 bin metrelik üzerinde yeni sıcak asfalt yol yapacağız. Kapasitemizi sadece idaremize değil, benzer sektörler dahil olmak üzere tüm kamu ve kuruluşlarına hizmet verecek şekilde tasarladık. Belediyelerimize de tesisli zevreyi aldığımızı ve üretim yapabileceklerini ilk bildirdik. İdare olarak, bu plenti sadece bir tesis değil, ilimizin ve Yalova’mızın geleceğini yapılan bir yatırım olarak görüyoruz. Bu tesisle birlikte bölgemizin oluşum ağı modernize ederek yatırımlara teşvik edeceğiz. Bu önemli günde birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak bölgemizi daha da geliştirmeye hedeflediğimizi bir kez daha uygulamak istiyorum. Tesisimizin köylerimize, Yalova'mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yalova Il Ozel Idare Asfalt Plent Tesis Acilis (4)

Soygüzel: 2024 yılını yol sezonu ilan ediyoruz

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ise, “Gerçekten hepimizin büyük heyecan duyduğu İl Özel İdaremizin sadece Yalova İl Özel İdaresi'nin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik değil aynı zamanda ilimizde bulunan bütün yerel yönetimlerin ve çevre ilçelerde bulunan yerel yönetimlerin de ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmete aldığı asfalt plentinin açılışının heyecanını yaşıyoruz. Bu heyecana sizlerle ortak olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Gerçekten bu asfalt plent tesisi Yalova İl Özel İdaresi’ndeki değişimin, dönüşümün, yenileşmenin, gelişmenin, büyümenin ve Yalova'nın tamamını kapsayacak hizmet anlayışının çok somut bir ifadesi. Ben, hem geçen dönem hem de bu dönem bu tesisin açılması için oy kullanan hangi partiden seçilmiş olursa olsun meclis üyelerimize sizlerin huzurunda çok teşekkür etmek istiyorum. İl Genel Meclisimizin almış olduğu kararla bu tesis hayata geçirildi. Kredi aşamasından, yer tahsis aşamasına kadar çok meşakkatli bir sürecin sonucunda buraya gelindik. Bu sürecin aşılmasında özellikle arazi tahsisinin sağlanması konusunda bize ciddi katkıları olan Milletvekillerimiz ve başkanımıza da huzurlarınızda çok teşekkür etmek istiyorum.

Kredinin sağlanmasında İller Bankası Genel Müdürlüğü'müze ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'mıza çok teşekkür etmek istiyorum. İnşallah asfalt plentimiz tam kapasite bugünden itibaren çalışmaya başladı. Şu an üzerinde bulunduğumuz Kılıçköy yolu bizim Yalova olarak çokta yapımı ile ilgili mağduriyetler yaşadığımız bir yol. Normalde bu yol, İl Özel İdaresi’nin yolu olmamasına rağmen köylerimizin ulaşımını sağlamada önemli bir güzergah olması nedeniyle inşallah buradan çıkan ilk asfaltlarla bu yol üzerinde bir iyileştirme çalışmasını da yapmış olacağız. İnşallah kazasız belasız bir şekilde bu yol sezonunu geçirmeyi ümit ediyoruz. 2024 yılının yol sezonu ilan ediyoruz. İnşallah bu yıl 55 kilometre sathi kaplama, 250 kilometre arazi yolu, 12 kilometre sıcak asfalt olmak üzere yoğun bir yol yapım faaliyetimiz olacak. Ayrıca rutin olarak 7/24 devam ettiğimiz yama, onarım, bakım çalışmalarımız var. İnşallah bu plentin açılmasıyla birlikte diğer yerel yönetimlerle başta Yalova Belediyemiz olmak üzere diğer belediyelerimizle de iş birliği içerisinde yollarımızı daha konforlu hale getirmiş olacağız. Ben huzurlarınızda tekrar emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Karataş; Palamut Bolluğu Bekleniyor Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Karataş; Palamut Bolluğu Bekleniyor

Yalova Il Ozel Idare Asfalt Plent Tesis Acilis (3)

Yalova Il Ozel Idare Asfalt Plent Tesis Acilis (1)

Muhabir: Rümeysa Şahin