‘Birlikte Güçlüyüz ve Birlikte Başaracağız’ ‘Birlikte Güçlüyüz ve Birlikte Başaracağız’

Yalova’nın en önemli STK’larından biri olan ve ilimizdeki kanser hastaları çok sayıda çalışma gerçekleştiren Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER), geçtiğimiz haftalarda müjdeli haber vermişti. BİKAMDER’in Başkanı Nurcan Bayar’ın kanserden vefat eden oğlu Can Eldem’in adıyla oluşturulan “Can Özüm” isimli proje ile acil kan ve trombosite acil ihtiyaç duyan kanser hastalarının zaman kaybetmemeleri amaçlandı. Proje ile hazırlanan rıza metnine imza atan vatandaşlar, BİKAMDER’in veri tabanına girecek ve kan ihtiyacı olan hastalara kan verecekler.

Dev projeleri için Türk Kızılayı Yalova Şubesi’nden de destek alan BİKAMDER, Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Dernek Başkanı Nurcan Bayar ve Başkan Yardımcısı Dr. Deniz Öner yer aldı.

Festival Düzenlenecek

Ziyarete ilişkin Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “BİKAMDER (Birlikte Kanserle Mücadele Derneği) İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Osman Karakuş’a, 11-12-13 Ekim tarihlerinde düzenleyecekleri 1. Yalova Can Özüm Sağlık Festivali hakkında ziyarette bulundular. Bu önemli etkinlik, kanserle mücadelede farkındalık oluşturmayı ve destek sağlamayı amaçlamaktadır. Can Özüm Projesi, KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) kapsamında nadir bulunan kanların sahiplerine ulaşılmasını sağlayarak Lösemi gibi acil kan ve trombosit ihtiyacı olan kanser hastalarına da yardım eli uzatmayı hedeflemektedir. Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Ailesi olarak kanserle mücadele konusunda sonsuz desteklerimizi sunar, kanser hastaları ve ailelerine acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi