Balgıç kardeşler, ailelerinin uzun yıllardır sürdürdüğü kasapçılık sektöründeki yolculuğunu ve meslek hayatındaki deneyimlerini paylaştılar.

Sena Balgıç: “Bir Bayan Olarak Mesleğimi Severek Yürütüyorum”
27 yaşındaki Sena Balgıç, beş yıldır Aile Kasap Izgara işletmesinin işletmeciliğini yürütüyor. Asıl mesleği anestezi teknikerliği olan Sena, kasaplık mesleğinin aileleri için özel bir anlam taşıdığını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı: “Küçük yaşlardan beri insanları ve esnaflığı çok seviyorum. Bu meslekte de başarılı olacağıma inandığım için devam ediyorum. Bir bayanın her zaman her yere çiçek açtıracağına inanıyorum.”

Esra Turgut: “İşimi Severek Yapıyorum”
Meslekte 16 yıllık bir deneyime sahip olan Esra Turgut, liseyi bıraktıktan sonra babasının yanında çalışmaya başlamış. “Babam başta bu mesleği yapabileceğime inanmadı ama çok çalışarak ustalaştım,” diyen Esra, kasaplığın çok özel bir meslek olduğunu ve sevgiyle yapıldığında her zorluğun ötesine geçilebileceğini ifade etti.

Babadan Oğula Serisinin Beşinci Konuğu: Doğan Çakar Babadan Oğula Serisinin Beşinci Konuğu: Doğan Çakar

Babadan KızaKasaplık Mesleğinde Zorluklarla Başa Çıkma Yöntemleri
Fiziksel gücün önemli olduğu bu meslekte en büyük motivasyonları aile dayanışması. Sena Balgıç, şu sözlerle babalarının önemini vurguladı: “Babamızın desteğiyle birçok zorluğun ötesine geçiyoruz. Babamızın mesleğe duyduğu sevgi ve azim, bize de ilham kaynağı oluyor.”

“Babamın İmza Sözü”
Sena Balgıç, babasından öğrendiği en önemli hayat derslerinden birini şu şekilde paylaştı: “Babamın imza sözüdür bu. Her ne yaşarsan yaşa, tezgaha geçtiğinde her zaman güler yüzlü olacaksın ve insanlar senin dişlerini her zaman görecekler. Senin mutsuzluğun müşteriyi ilgilendirmez. Tezgahta her zaman mutlu ve motivasyonun yüksek olmalıdır der.”

Babadan Kıza (6)Hamdi Balgıç: “Bu Meslek Ölmez Bir Meslektir”
1965 doğumlu Hamdi Balgıç, mesleğe 1979 yılında başlamış. Kasaplığı bir sanat olarak gören Hamdi Bey, kızlarının mesleğe olan ilgisini şu sözlerle anlatıyor: “Başta kızdan kasap olmaz diyordum ama kızım beni yanılttı. Esra ve Sena bu işte benden daha iyi oldular. Kasaplık, bilek gücünüze dayanır ve bu meslek dürüst çalışan kişileri her zaman ayakta tutar.”

Hamdi Balgıç’tan Gençlere Altın Değerinde Öğütler
Hamdi Balgıç, kasaplık mesleğini öğrenmek isteyen gençlere şu tavsiyelerde bulundu: “Bu meslek hiçbir zaman ölmez. Gıda sektörü her yerde geçerli. Çocuklar, 14-15 yaşında bu mesleği öğrenmeye başlasalar, gelecekte bunun değerini anlarlar. Askere gittiğimde bile bu meslek sayesinde rahat ettim. Etler benim elimdeydi, hiç para harcamadım. Bu meslek sizi dünyanın bir ucuna gitseniz bile aç bırakmaz. Yeter ki dürüst çalışın ve mesleğinizi sevin.”

Babadan Kıza (2)Meslekte Geleneksel ve Modern Yöntemlerin Dengesi
Esra ve Sena kardeşler, babalarından öğrendikleri geleneksel kasaplık yöntemlerini modern teknolojiyle harmanlamaya çalışıyor. Sena Balgıç, şu ifadeleri kullandı: “Teknolojik yeniliklerden faydalanıyoruz ama babamızın eski bıçakları ve masatları bizim için çok değerli. Geleneksel bilgi ve tecrübenin yerini hiçbir teknoloji dolduramaz.”

İleriye Yönelik Hedefler
Sena Balgıç, gelecekte bir çiftlik kurarak kendi yetiştirdikleri hayvanları dükkanlarında satmayı hedeflediklerini belirtti. Hamdi Balgıç ise bu hayali desteklediğini dile getirerek şu eklemeyi unutmadı: “Gıda sektörü her zaman geçerli bir alandır. Mesleğinizi seviyorsanız ve dürüst çalışıyorsanız, bu meslek sizi asla yarı yolda bırakmaz.”

Balgıç Ailesi, Aile Dayanışması ve Meslek Aşkıyla İlham Veriyor
Babadan kıza uzanan bu meslek hikayesi, kasaplığın bir sanat ve yaşam tarzı olarak benimsenmesini gözler önüne seriyor. Esra ve Sena kardeşler, ailelerinden aldıkları öğütlerle hem mesleklerinde hem de yaşamlarında öncü olma yolunda ilerliyor.

Babadan Kıza (7)Babadan Kıza (1)

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel - Sezgin Altınel