SAĞLIK

Başhekim Ergenç’ten BİKAMDER’e Çıkarma

Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER), Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ergenç’i ağırladı ve taleplerini sıraladı.

Yalova’nın en önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan ve kuruluşu olan 2019 yılından beri Yalova’daki kanser hastaları için birçok önemli çalışmaya imza atan Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER), Başkanları Nurcan Bayar önderliğinde faaliyetlerine tam gaz devam ediyor. Kanser hastalarının tedavileri ve hastalığa karşı farkındalık konularında büyük çaba harcayan BİKAMDER, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ergenç’i Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki dernek binalarında ağırladı ve taleplerini tek tek sıraladı.

Görüşmede, Başhekim Ergenç ve BİKAMDER Başkanı Bayar’ın dışında BİKAMDER Başkan Yardımcısı Dr. Deniz Öner ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri yer aldı.

“Sesimiz Ankara’dan duyulacak”

Resmi sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin fotoğraflar paylaşan ve düşüncelerini aktardı. Bayar’ın, “Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Sayın Hasan Ergenç, derneğimizi ziyaret ederek, derneğimiz ve hastalarımız hakkında bilgilendirildi. Hastanemizde Nükleer Tıp Ünitesinin açılması, akabinde de, diğer illere gitmek zorunda kaldıklarından büyük sıkıntı çektikleri PET -CT cihazının getirilmesi konuları konuşuldu. Çabalarımız, hastalarımızın daha iyi şartlarda, kendi illerinde tedavi olmaları... İnanıyoruz ki, Birlikte Kanserle Mücadele Derneği olarak bunca çabalarımız boşa gitmeyecek, İl Sağlık Müdürümüzün ve başhekimimizin de ve diğer yetkililerin de bizleri desteklemeleri neticesinde sesimiz Ankara'ya kadar duyulacak. Hastalarımız artık kemoterapiden radyoterapiye, psikolojik tedaviden görüntüleme cihazlarına kadar kendi illerinde tedavilerini olacak, diğer illere yaptıkları çileli hastane yolculuklarına son verilecektir… Başhekimimiz Dr. Sayın Hasan Ergenç’e, bizleri ziyaret edip sorunlarımızı dinlediği için, duyarlılığı hassasiyeti ve çabaları için binlerce teşekkürler...” ifadelerine yer verdi.