Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2024-2025 sezonu için müsabaka statüsünü açıkladı. Yeni sezonda 10 grupta toplam 153 takım mücadele edecek. Gruplarını lider bitiren takımlar, TFF 3. Lig’e yükselecek. İkinci ve üçüncü sıradaki takımlar ise play-off oynayarak bir takım daha TFF 3. Lig’e çıkma hakkı kazanacak.

BAL’a katılım ücreti 70 bin TL olarak belirlenmiş olup, bu ücret sezon sonunda kulüplere iade edilecektir. BAL’a katılım ücretini yatırmayan, kriterlere uymayan, TFF talimat ve düzenlemelerine aykırı hareket eden kulüpler BAL müsabakalarına katılamazlar. Kriterlere uymayan veya lige katılmayacağını beyan eden takımlar, ilgili sezonda ilinin en üst yerel ligine katılabilir. BAL’a katılacak olan kulüpler, lige katılım ücreti olan 70.000 TL’yi nakit olarak TFF hesabına yatırmak zorundadır. Katılım ücreti sezon sonunda kulüplere iade edilir; ancak takımın grupların belirlenmesinden sonra ligden çekilmesi, çıkarılması veya yerel amatör kümeye indirilmesi hallerinde iade edilmez. Disiplin Kurulları tarafından para cezası verilen kulüpler, borçlarını ödemedikleri takdirde, bu borçlar sezon bitiminde ilgili kulüplerin TFF hesabına nakdi olarak yatırdıkları 70.000 TL’lik katılım ücretinden kesilir.

Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu Kura Çekimi Yapıldı Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu Kura Çekimi Yapıldı

Yalovaspor Yesil Yalova Bal Musabaka (2)BAL müsabaka statüsünde diğer maddeler şöyle sıralandı: BAL’a katılan kulüplerin antrenman ve müsabakalarında kullanacakları, mülkiyeti kulübe ait olan veya bu kulüplere tahsis edilmiş, soyunma odaları ve hakem odasına sahip, nizami boyutlarda, doğal çim veya uygunluğu TFF tarafından onaylanmış suni çim zeminli, TFF tarafından ilgili kulüplere bildirilen BAL kriterlerine uygun bir sahayı temin etmeleri zorunludur. Kulüplerin antrenman ve müsabakalarında kullanacakları sahaların denetimleri TFF’ ce belirlenen kriterlere göre TFF Bölge Müdürlüğü, ilin ASKF Temsilcisi ve Futbol İl Temsilcisi katılımları ile yapılacaktır. BAL’a katılan kulüpler, müsabakaların düzenli şekilde oynatılmasını sağlamak amacıyla, Kulüp Müdürü ile Tesis ve Akreditasyon Sorumlusu görevlendirmek zorundadırlar. Bu görevleri kulüp yöneticileri de yerine getirebilir. BAL’da yer alan takımlar illerinde ligi düzenlenen yerel amatör müsabakalara en az 2(iki) yaş kategorisinde katılmak zorundadır. Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen kulüpler, TFF’nin yapacağı Alt Yapı Antrenörü Katkı payı yardımı yapılmaz ve ihlal nedeniyle AFDK’ya sevk edilirler. BAL kulüplerinin alt yapıdan sorumlu teknik sorumlularının en az “TFF Grassroots C” lisansına sahip olmaları zorunludur. 2024-2025 sezonunda TFF 3.Lig’e çıkamayan veya yerel lige düşmeyen takımlarla, yerel liglerden baraj müsabakaları sonunda veya BAL’a çıkan takımlardan 2025-2026 sezonunda BAL’a katılmayacağını bildiren takımların yerine o ilden bir başka takım BAL’a alınmaz.

Kaynak: Haber Merkezi