MERKEZ

Yalova’da Yaşayan Çifte Vatandaşlar Tekrar Sandığa Gidiyor

Yalova’da yaşayan çifte vatandaşlar, 27 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek Bulgaristan Parlamento Seçimleri için toplam 4 sandıkta oylarını kullanacaklar.

Geçtiğimiz yıllarda büyük bir siyasi istikrarsızlık yaşayan Bulgaristan, 9 Haziran tarihinde gerçekleştirilen Parlamento Seçimleri sonrası da bu durumu çözemedi. Seçimler sonrası hükümet kurma girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından bir kez daha seçime gitme kararı alındı. 27 Ekim Pazar günü yapılması kararlaştırılan Parlamento Seçimleri için Bulgaristan vatandaşları, son 3 yılda 8. kez sandık başına gitmek zorunda kalacak. 
Bulgaristan’da yaşanan bu durum Türkiye tarafından da yakından takip ediliyor ve çifte vatandaş statüsü olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da 27 Ekim’deki seçimlerde oylarını kullanacak. Yalova’da yaşayan ve çifte vatandaş olan Bulgaristan göçmenleri için 9 Haziran’da yapılan seçimlerde belirli alanlarda sandıklar kurulmuştu. 27 Ekim’de gerçekleştirilecek seçimlerde oy kullanmak isteyen çifte vatandaşları ilgilendiren önemli bir gelişme meydana geldi. Bulgaristan Yüksek Seçim Kurulu, Yalova Merkez Gazi Osman Paşa İlk Okulu, Çiftlikköy 500 Evler Belediye Kültür Merkezi ve Altınova Subaşı Bal-Göç Neşeli Kafe olmak üzere 3 yerde toplam 4 sandık açılmasını kabul etti. 
Ortaya çıkan yeni gelişmenin ardından Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Özgür, Bulgaristan Bursa Konsolosu Momçil Rusinov ve Ticari Ateşe Lübomir Lübenov, Yalova Valiliği’ne giderek Yalova Valisi Hülya Kaya ve Vali Yardımcısı Aziz Mercan’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede seçimlerin sağlıklı, güvenli ve demokratik bir ortamda geçmesi için alınacak önlemler ele alındı. Yalova BAL-GÖÇ Başkanı Özgür, gösterilen misafirperverlik ve desteklerinden ötürü Vali Dr. Kaya’ya teşekkür etti.