Ülke genelinde hava sıcaklıklarının yaz ayları boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, vatandaşlarımızın soluğu plajlarda almasına yol açıyor. Durum böyle olunca Marmara Denizi’ne kıyısı olan ilimizde de deniz suyunun temizliği vatandaşlarımız tarafından merak konusu oluyor.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, insan sağlığının korunması, çevre ve yüzme suyu kalitesinin muhafaza edilmesi, yüzme suyu kalitesinin belirlenmesi ve izlenmesi, sınıflandırılması, yönetilmesi ve yüzme suyu kalitesi konusunda halkın bilgilendirilmesi amacıyla deniz suyu ölçümlerini gerçekleştiriyor.

Yalova’da yüzme sezonunun başlamasıyla birlikte insanlarımızın doğru bilgilenmesi ve sağlıklı bir şekilde denizden yararlanabilmeleri için Yalova’da belirlenen 18 noktada deniz suyu testlerle değerlendiriliyor.

Yalova Akasya Plaji Deniz Gunes Vatandas Sicak Hava (2)

Yalova plajlarından alınan numunede Koli Basili ve Enterokok Bakterisi oranı değerlendirilerek “İyi, Orta ve Kötü” olarak sınıflama yapılıyor.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü son olarak 6 Ağustos tarihinde aldığı deniz suyu numunelerinin sonuçlarını 9 Ağustos tarihinde açıkladı.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan son verilere göre Yalova’daki plajların son durumu;

Yalova Merkez
Araştırma Halk Plajı: İYİ
Akasya Park Plajı: Orta
Su Ürünleri: İyi
Kamplar Bölgesi Plajı: Orta

Altınova
Saralkent Plajı: İyi
Hersek Sahili: İyi

Armutlu
Fıstıklı Sahili: İyi
Yılandar Mevkii: İyi
İskele Mevki: İyi
İhlas Armutlu Tatil Köyü: İyi

Çınarcık
Kumluk Maviş Plajı: İyi
Üçreisler Özenler Mevkii: İyi
Taşliman Mevki: İyi
Esenköy Beldesi Çamlıbel Mevki: İyi
Koru Halk Plajı: İyi

İl Sağlık Müdürlüğü’nden Önemli Bilgilendirme: Ücretsiz Danışmanlık Nerede Veriliyor? İl Sağlık Müdürlüğü’nden Önemli Bilgilendirme: Ücretsiz Danışmanlık Nerede Veriliyor?

Çiftlikköy
Halk Plajı: İyi
Başkent 3 Sitesi: İyi
Aydınkent- Ceylankent Sahili: İyi

Muhabir: Duygu Saral