Meteoroloji Genel Müdürlüğü, içlerinde Yalova’nın da bulunduğu 7 Marmara Bölgesi ilinin önümüzdeki günler boyunca mevsim normallerinin üstünde sıcaklıklarla karşı karşıya kalacağını belirterek vatandaşları önlem almaya çağırmıştı. Müdürlüğün yaptığı bu uyarının ardından Yalova Valiliği de bu çağrıya sessiz kalmayarak bu konuya farklı bir yönden yaklaştı. Özellikle geçtiğimiz günlerde İzmir’de meydana gelen ve hala tam kontrolü sağlanamayan yangınlar nedeniyle Valilik, Yalovalılara uyarılarda bulundu.

Yalova'da Evine İcra Gönderen Ev Sahibinin Cinsel Organını Kesen Zanlı Tutuklandı Yalova'da Evine İcra Gönderen Ev Sahibinin Cinsel Organını Kesen Zanlı Tutuklandı

Valilik, düşük nem ve yüksek sıcaklık orman yangınlarında yüksek risk oluşturduğunu belirtirken vatandaşlara duyarlı olmaları konusunda çağrı yaptı. Valiliğin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Anız yakma, atıkları topla, izmarit atma ve ateş yakma ateş yakma” denilerek olası yangınları önlemek için dikkatli olması gerektiğine vurgu yapıldı.

Yalova Valilik Sicaklik Artis Yangin Uyari Onlem (1)

Kaynak: Haber Merkezi