EĞİTİM

Yalova Üniversitesi'nden Sayıştay Raporuna İlişkin Açıklama

Yalova Üniversitesi, Sayıştay’ın 2023 yılı raporlarında iddia edilen usulsüzlüklerle ilgili açıklama yaptı.

Raporda 21 üniversitede usulsüzlük tespit edildiği belirtilirken, üniversiteden yapılan açıklamada, Yalova Üniversitesi ile ilgili olarak mali konularda herhangi bir yolsuzluk veya usulsüzlük bulgusuna rastlanmadığı, mali disiplinin sağlandığı ve iç denetim birimlerinin etkin şekilde görev yaptığının ifade edildi.

Yalova Üniversitesİ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bir basın organında Üniversitemizle ilgili yayımlanan haber üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

Üniversitemizle ilgili olarak yayımlanan 2023 yılı Sayıştay raporunda, mali hiçbir konuda yolsuzluk vb. bulgusuna rastlanılmadığı gibi mali hususlarda iç disiplinin sağlandığı, iç denetim birimlerinin görevlerini yerine getirdiği ve şeffaflığın korunduğuna özellikle yer verilmiştir. Dolayısıyla ilgili haber metninde geçen ve herhangi bir kanıt sunulmayan 'yolsuzluk nitelemesinin Üniversitemizle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Söz konusu haber metninde atıfta bulunulan bir diğer husus ise rektör yardımcılarının kadrolarının olmadığı yönündedir. Üniversitemizde vekil ve fiili olarak görev yapan rektör yardımcıları, fakültelerine Yükseköğretim Kurulu tarafından dekan olarak asaleten atandıktan sonra rektör yardımcılığına vekaleten getirilmişlerdir. Ayrıca Sayıştay'ın bu konuda yayımladığı bulgusundan daha önce ilgili rektör yardımcılarının kadroları, görev yaptıkları birimlerin kurullarından onay alındıktan sonra Yükseköğretim Kurulu'ndan talep edilmiş, kadro tahsisleri geçtiğimiz günlerde yapılmış ve kadro ilanına çıkılmıştır. Bu çerçevede Üniversitemizde fiili olarak vekaleten görevlerini sürdüren rektör yardımcılarımızın kadroya atanma süreci devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.