Kültürel faaliyetlerin yetersizliği konusunda dem vuran Yalovalılar, ilimizde bulunan sinemalar aracılığıyla bu eksikliği bir nebzede olsa kapatarak keyifli anlar yaşıyor. Özdilek Alışveriş Merkezi ve Star Alışveriş Merkezi içerisinde bulunan sinema salonlarına giden vatandaşlar, her haftanın Cuma günü güncellenen programını görerek vizyondaki filmleri tercih ediyor. Sinemalardaki programlar, 25 Ekim Cuma günü itibariyle tekrar yenilendi.

Venom: Son Dans Vizyonda!

Çizgi romanda Örümcek Adam’ın en büyük düşmanı olan Venom’un hikayesinin sinemaya uyarlanması için hayranlar tarafından geçtiğimiz yıllarda yapımcılara büyük baskı kurulmuştu. Gelen istekler üzerine ünlü İngiliz oyuncu Tom Hardy’nin Venom karakterini oynaması için anlaşılmış ve Venom’un ilk filmi 2018 yılında vizyona girmişti. 100 milyon dolarlık bütçesiyle 856 milyon dolarlık hasılat elde etme başarısı gösteren Venom filmini ikincisi ise 2021 yılında ise “Venom: Zehirli Öfke 2” adıyla pandemine döneminde vizyona girmesine rağmen 506 milyon dolarlık gişe hasılatı yaparak parasal açıdan başarısını devam ettirdi. Film serisi sinemaseverler tarafından yetersiz bulunması ve beğenilmemesine rağmen vizyona giren son filmiyle devam edecek ve son bulacak. Tom Hardy’nin son kez Venom karakterini canlandırdığı “Venom: Son Dans”, tüm dünya sinemalarında olduğu gibi Yalova sinemalarında da 25 Ekim Cuma günü vizyona girdi.

“Mustafa” Vizyonda

Ünlü Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatacak 4 filmlik bir animasyon film serisi yapılması kararlaştırılmıştı. Serinin ilk filmi olan “Mustafa”, 25 Ekim Cuma günü vizyona girdi. Çocukların ve ebeveynlerin büyük merakla beklediği serinin ilk filminde Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğuna odaklanıyor. Seri bir sonraki filminde ise Atatürk’ün gençlik dönemi, üçüncü filminde yetişkinlik dönemi, dördüncü filminde ise yaşının ilerlediği hayatının son dönemleri anlatılması planlanırken, seriye ebeveynlerin ve çocukların büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Mustafa Ne Anlatıyor?

Mustafa’nın çocukluğu, zamanla zihnine yerleşen asker olma hayali ve bu hayale ulaşma serüveni günümüzde yaşayan 8 yaşındaki Kemal’e ilham olur. Mustafa’nın hikayesi Kemal’in 85 yaşındaki dedesi Arif’in dilinden anlatılır. Büyüyünce astronot olmak isteyen Kemal ailesi tarafından hayalleri desteklenmeyen bir çocuk olarak karşımıza çıkar. Kemal’in anne ve babası oğullarının ileriki yaşlarda hayal kırıklığına uğramaması için kendisi adına ulaşabileceği hedefler belirlemesini istemektedir ancak Kemal onlara bazı yönlerden hak vermeye başlasa da astronot olma hayalini içinden atamamaktadır. Kemal’in annesi oğlunun içindeki mutsuzluğu sezerek onu dedesinin yanına gönderir. Torununu dinleyen Arif, Mustafa Kemal’in hikayesini anlatmaya başladığında Kemal kendini onun gibi büyük bir hayali olan ve yine onun gibi hayaline ulaşması zor görünen bir çocuğun dünyasının içinde bulur.

Yalova Sinemalarında Haftanın Programı;

Yalova Star Alışveriş Merkezi Cinemapink:

Bir Cumhuriyet Şarkısı

Joker: İki Delilik

Elif ve Arkadaşları 2

Pırıl: Sayıların Gizemi

Yalova’da “Çılgın Zamanlar” Komedisi Yalova’da “Çılgın Zamanlar” Komedisi

Gelin Takımı

Mustafa

Venom: Son Dans

Gülüme 2

Yalova Özdilek Alışveriş Merkezi Cinetime:

Bir Cumhuriyet Şarkısı

Joker: İki Delilik

Elif ve Arkadaşları 2

Pırıl: Sayıların Gizemi

Gelin Takımı

Mustafa

Venom: Son Dans

Gülüme 2

Cesur Panda Görevimiz Afrika

Garez

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel